Борисов ПОГАЗИ Конституцията! Ограбва СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ресурси на България! Вижте ТУК!

България отблизо

Герберските пудели непрекъснато говорят за това, че държавата била лош собственик и не можела да подържа много от дейностите си. Нека кажем веднага, че това е една от поредните нагли лъжи на Бай Ганьо Борисовчетата.

Как може държавата, която има годишен бюджет от поне 60 милиарда лева, да не може да подържа онова, което някаква частна фирма с няколко милиона оборот не само трябва да подържа, но и да инвестира в развитие на дадената дейност.

Това, което можеше да се продаде, се разпродаде на безценица. Нарекоха го приватизация. Но управляващите премълчават, че на концесия, се отдава всичко, което Конституцията забранява да бъде продадено. А това са стратегически за държавата ресурси и дейности.  Като  плажовете по Черноморието. Защото те освен туристически обекти са и елемент от националната сигурност. Затова плажовете още не са продадени. А не защото Борисов се е загрижил за хората в България.

Приказките, че държавата ни е бедна, са лъжа открай докрай. Страната ни е много богата на природни ресурси.

Имаме най-много водни запаси в цяла Европа. Чудесна, чиста и лековита, минерална и питейна вода. Тази вода само след няколко години ще струва повече от златото. Защото запасите от питейна вода в света намаляват катастрофално.

Имаме най-големите златни залежи. А златото скоро ще стане световна конвертируема валута, много по-силна от долара.

Имаме прекрасни, пълни с красоти и непрекъснато раждащи кислород планини, като Родопите, Рила, Пирин, Стара планина…

Имаме най-атрактивните черноморски плажове и златни дюни. Имаме слънце в изобилие…

Стратегически ресурси са и язовирите, и добивът на  ценни метали, и туризмът. Но всичко е дадено на частни фирми. По този начин „бизнесмените“, с помощта на правителството, ползват за лична облага огромните ресурси на държавата. И  бъркат надълбоко в джоба й. Тоест, в нашия общ джоб.

Но освен в джоба на държавата, частните фирми-концесионери бъркат и в прокъсания джоб на обикновените граждани. С такси, и данъци, и лихви…Затова цената на водата непрекъснато расте. Затова другите държави се запасяват със злато, защото бъдещето на долара е неизвестно. А страната ни трябва да има поне някакво разплащателно средство. Каквото ще се окаже златото. Само че… няма да имаме злато. И пак ще бъдем държава-роб. Най-бедната в Европа. И в света.

Докато не изгоним и премиери, и вицепремиери, и министри, от безплатната за тях, държавна софра.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Борисов ПОГАЗИ Конституцията! Ограбва СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ресурси на България! Вижте ТУК!

  1. Богата на полезни изкопаеми, но не толкова, че да ни се вдигне рязко стандарта. Проблемът е в некомпетентността в сферата на икономиката и залагането само на пазарна икономика. Трябва подобряване на осакатената индустрия, безграничното приватизиране, загубените пазари и нови такива. Колониална държава сме си и това е. Продадохме всичко за жълти стотинки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *