Зловеща прокоба за Европредседателството! Истината ще ви разтърси!

България отблизо
България, най-бедната и най-корумпирана страна в ЕС  поема председателския жезъл точно на 1 ануари след затихването на празничните фойерверки”.
С тази думи започва политическият анализ  на един от най-авторитетните вестници в света – британски в.”Гардиън”, който обяснява на читателите си какво се случва в България и що за страна ще председателства в Европа.

Авторката Дженифър Ранкин безпристрастно цитира цифри и данни от  „Прозрачност без граници”, а те са просто кошмарни. Според  цифрите,  в нашата страна се регистрират най-високите нива на  корупция в целия ЕС.

„В България борбата с корумпираните е камуфлажна. Никой не преследва политическата корупция, няма нито един политик в затвора, въпреки шумните от време на време скандали, които избухват в медиите и си остават само там. Достигнали сме нива на корупцията, което буквално ни прави държава, паднала в плен на измамите и кражбите”, казва  пред „Гардиън“  Огнян Шентов от Центъра за изследване на демокрацията.

 

Английското издание описва един от докладите на ЦИД като „разбиваща картина на корупция, която се е разпростряла  от върха  чак до дъното на обществото” . Проучване показва, че  един от петима българи признава, че е бил принуден да  участва в корупционна практика, да дава пари на чиновници, да дава на лекари, да се откупува от проверяващи,  но досега само 72 дела  са приключили в съда и то на дребни риби за малки суми. Големите са просто недосегаеми.

 

На фона на всичко това  отношението на ЕК към България е благосклонно. Еврокомисари предпочитат да си затворят едното око за нарушенията у нас, ако безрезервно ги подкрепяме в големите решения за бъдещето на Евросъюза. Това откровение е пък на човек, близък да ГЕРБ и Бойко Борисов.  Щом им оказваме подкрепа в  най-спорните решения, те знаят, че могат да разчитат на нас като на сигурен съюзник.

Експерти също твърдят,  че след брекзит,  сблъсъка на ЕК  с Полша, непослушанието на Вишеградската четворка, за Брюксел вече не е чак толкова важно дали спазваш стриктно критериите, а  дали си послушен. А България е най-послушният член на Евросъюза.

Затова, според „Гардиън“, затварянето на очи ще продължи, за да могат по време на Европредседателството да се приемат точно в България най-непопулярните решения и да се прокарат интересите на богатите държави.

Ще играем ролята на послушковци, а в замяна на това ЕК ще се прави не само, че не забелязва корупцията, но и че против правилата й в правителството участва /цитираме :  „ксенофобската коалиция „Обединени патриоти” / В статията  се припомня съдебното решение срещу Валери Симеонов за изказването му срещу ромите и  становището на Съвета на Европа, което пък определя ВМРО като „скандално известна с  пропагандиране на омраза срещу съседните балкански народи“.

Анализът на журналистката завършва с твърдението, че европредседателството ни е предварително сключена взаимоизгодна сделка.

Най-корумпираната държава ще подкрепя всички непопулярни решения на ЕС, предоставяйки любезно домакинството си, а ЕС от своя страна ще подкрепя Борисов и крадливото му правителство, защото просто са УДОБНИ!

Автор Станислава Славова,  istinata.net

 

Tagged

4 thoughts on “Зловеща прокоба за Европредседателството! Истината ще ви разтърси!

  1. „Най-корумпираната Държава ще подкрепя всички непопулярни решения на ЕС, предоставяйки любезно домакинството си, а ЕС от своя страна ще подкрепя Борисов и крадливото му правителство, защото просто са , УДОБНИ !“

  2. СРАМНО!
    УНИЗИТЕЛНО!
    ПОДИГРАВАТЕЛНО!
    ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЙТО ТРИЙСЕТ ГОДИНИ ТЪРПИ КОРУМПИРАНИ МАФИОТИ ДА ОГРАБВАТ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА БЕЗНАКАЗАНО!
    СТДЕБНАТА СИСТЕМА Е ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СЪД ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕТО ПРЕЗ ТЕЗИ ТРИЙСЕТ ГОДИНИ!
    ВСИЧКИ ЗАЕДНО СА ЗА СТРОГ ТЪМНИЧЕН ЗАТВОР ЗА ПО СТО ГОДИНИ ЗА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
    СРАМ И ПОЗОР!

    1. А защо търпим? Питам аз. Срамно. Вече копаем под дъното и….търпим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *