Борисов: Порожанов е готов с оставката си! БСП иска да ме прати в Белене!

България отблизо
Световно събитие е идването на папа Франциск. За втори път идва папа у нас. С него се изчиства негативният образ за България, създаден в миналото. Това заяви в предаването „Лице в лице” премиерът Бойко Борисов.

Папата нарича нашия патриарх „брат”, „свят човек”, поклони се, говори за братята Кирил и Методи, за мостовете. Каза, че това, което правим за Западните Балкани, е много добро. Изрично каза да се строят магистрали и мостове, посочва Борисов.

 

Той коментира и темата за бежанците: „Няма добър човек по природа, който на бягащия от война или природно бедствие, да не го подслони. ЕС ме послуша за изнесените центрове в Турция. Не е повдигана темата за приемане на още бежанци. Папата не ни е карал да си отворим вратите за мигрантите, каквито слухове се появиха”.

 

Няма втори план на визитата на папата. Измама, жълта новина, гадост е говоренето, че това е така, каза още премиерът.

 

По думите му, на БСП им се иска да бъда пратен в Белене и убит. Така са постъпили с дядо ми. Ако от БСП смятат, че идването на папата е част от предизборната кампания, са ме надценили.

Не смятам, че трябва да се оттегля, докато трае предизборната кампания, както искат от БСП. В програмата си нямам нито едно предизборно мероприятие – отпуснахме пари за болницата в Ямбол, пари за автобуси…

 

Премиерът коментира и евтиния апартамент на агроминистъра Румен Порожанов: „Извиках Порожанов, той ми обясни, че евтиният му апартамент е от 2004 г. Каза, че е готов да подаде оставка. През 2004 г. е имало друго правителство, ако е трябвало, да са го арестували. Програмата за къщите за гости е добра. Има много места, където си работят по предназначение. Всяка къща има бизнес план, ако е нарушен, се връщат парите. Явно сега Порожанов е на прицел. При най-малката нередност ще го отстраня”, обеща Борисов.

 

Той изрази мнение и по отношение на ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова: „Обадих се на всички. Казах си мнението. Първо за самия арест го казах. Обясниха ми, че да не им паднало вещественото доказателство, са постъпили по този начин. След като на тази крехка жена й сложиха белезници, а до нея двама полицаи гиганти, гледката е неприятна”.

 

Министър-председателят коментира отношенията си с президента Румен Радев. По думите му той е първата власт, тъй като „застава първи, когато се построяваме. Казваме първата дама, а не втората. Не казваме, че Караянчева е първа дама“, обоснова се Борисов за изказването си, че Радев е първата власт.

 

„Радев има политическо отношение към случващото се. Когато си изпратиш в листата шефа на пресцентъра или началника на кабинета, какво е това?! Уважавам го, когато сме се разбрали за нещо, сме го изпълнили. Така беше за военновъздушното училище в Долна Митрополия“, даде пример Борисов.

Tagged

1 thought on “Борисов: Порожанов е готов с оставката си! БСП иска да ме прати в Белене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *