Руското посолство затапи правителството на Кирил Петков!

България отблизо

Часове след като българските моряци от кораба „Царевна“ стъпиха на родна земя, след като бяха евакуирани от размирния Мариупол, от руското посолство коментираха случая във Фейсбук.

„Споделяме радостта заедно с роднините и близките хора на 14 членове на екипажа на българския кораб „Царевна“ във връзка с благополучно им завръщане в родината!“, написаха от посолството на РФ на своята страница в социалната мрежа.

„Същевременно бихме искали да изразим искрена признателност на сътрудниците на Народната милиция на Донецката Народна Република и военните на Въоръжените сили на Руската Федерация за успешно проведената спасителна операция по евакуиране на българските моряци“, допълват от мисията, ръководена от Елеонора Митрофанова.

Днес моряците от „Царевна“ кацнаха малко след 13:00 часа с правителствения самолет на летището във Варна от Сочи и бяха посрещнати с аплодисменти и прегръдки от своите близки, които също бяха на пистата.

„Не беше весело. Много близко падаха снарядите и ракетите“, заяви един от евакуираните. Той посочи, че военни са ги посрещнали, евакуирали са ги, като са им осигурили транспорт и хотел. Той не каза категорично дали войниците са били руснаци, но посочи, че вероятно са били от ДНР.

„Имаше много тежки обстрели и се притеснявахме“, каза Веселин Славчев – вторият помощник-капитан. Имало е и пробойна, обясни още той и заяви, че войниците, които са им помогнали, са били от ДНР.

Моряците бяха категорични, че помогналите им военни са се отнасяли много добре, осигурили са им храна и са имали изключително човешко отношение. Посочиха и че те сами са слезли от кораба, за да потърсят помощ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *