Борисов призна за големи проблеми в ГЕРБ и се закани на правителството

България отблизо

За да бъдем коректни, предишните 12 години можеше да благодарите само на мен, но в случая снимайте и да изпратим проектите на Асен Василев, на Христо Иванов, на Пеевски, на Данчо Цонев, да знаят къде сме пратили парите. Защото в случая всичките имат заслуги, всичките са се съгласили.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Казанлък, докато се запознаваше с местния колодрум и проекта му за модернизиране и реконструкция в мултифункционална спортна зала, включени в бюджета.

 

„Ние пък сме се съгласили там, където те имат кметове. Мисля, че хората по тоя начин ще разбера, че колкото и да ни е трудна сглобката, има реален смисъл и придава стойност.

Както е и за Шенген – огромен труд извършихме, надявам се, че всичко ще приключи добре“, каза Борисов. Ще може още от 1-2 януари вие да си кандидатствате, да ви издадат авансите по всичките проекти и да започнете не незабавна работа“, каза още лидерът на ГЕРБ.

По думите му, оттук нататък изпълнението на заявените проекти ще е изцяло работа на местните власти. „Но е хубаво да им ги пратим, да видят как от тази пустош след година и половина ще могат да дойдат и да я открият, заедно или по отделно“, подчерта Борисов.

„Така е във всички населени места“, добави той.

Хората отбелязаха, че Борисов винаги е бил справедлив и е давал на всички, независим от коя партия са. Също бе подчертано, че и малките общини вече излизат на дневен ред.

Борисов получи награда от местния колоездачен клуб „Лястовица 1905“ .

Той използва този повод да припомни, че колодрумът в Пловдив е най-големият в Централна и Източна Европа.

Да карате внимателно, че трафика е огромен„, призова още Борисов.

Преди 6-7 месеца, когато правехме коалицията, партията бушуваше, но нищо по-добро не можеше да се измисли. И пасиви, и активи, споделяме поравно“, каза лидерът на ГЕРБ.

„И не за да си говорим сега „ще“, направихме всичко поименно в бюджета. А най-отгоре на бюджета пише „закон“, тоест, който не го направи, значи не спазва закона.

Затова сега полагаме големи усилия да съберем приходите, да дойдат повече инвеститори, да тръгнат инфраструктурните проекти.

Тези 3 години застой на всички им дойдоха повече. Виждате, че хората искат и малко спокойствие. Ние всеки ден ги тревожехме със скандали, кога ще пада правителството. Не беше добре“, отбеляза Борисов.

Хората си пожелаха да има повече мъдри хора като Борисов.

„Видяхте вчера, като имаше кризисна ситуация, събрахме се и мисля, че колегите от Европейския съвет (ЕС), Европейската комисия (ЕК), колегите в Австрия видяха, че сме единни, че държим на това, което сме постигнали като успехи.

Този огромен труд, който положиха Денков, Габриел, и ние, и Петков, направихме, ще се оцени. Това е добър знак за България.

Сега сме съсредоточени към следващата цел – еврозоната„, каза Борисов, коментирайки влизането на България в Шенген по въздух и вода.

„Инфлацията е малко проблем, но ако има повече стабилност, ако всичките тези пари се завъртят през държавата, ще има повече ДДС, голяма част ще се върнат в бюджета, ще има работни места.

Сиреч тези големи проекти носят голям ангажимент към много хора, носят приходи на държавата и след това всичко се мултиплицира. Тук ще идват отбори от Балканите, ще има състезания, ще ползват хотели, ресторанти“, обясни Борисов.

„Плана за възстановяване, Маришкия басейн, има споразумение с миньорите, има модели, които могат да минимизират, дори да ликвидират щетата от поетапното извеждане от тези мощности. Мислим всеки ден за хората“, категоричен бе Борисов.

“ Аз мисля, че може да си пожелаем щастлив, петък, събота, неделя“, приключи шеговито Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *