Борисов с неочаквано салтомортале! Вижте какво се кани да направи, за да спаси кожата! Само тук!

България отблизо

Когато Борисов застава до президента Радев, винаги гледа да е с едни гърди напред.

Политиката той възприема като „мачле“, като партия шах, като сет на тенис, само не и като държавническо мислене.

В момента, в който Бащицата видя, че се затоплят отношенията Русия – президентство, тутакси обърна плочата. Днес внезапно министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви,  че се предстои  среща на премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин.

Това предизвика доста реакции в здравомислещите българи. Самото изявление на Захариева граничи с политическия абсурд, тъй като изборите за президент на Русия са след няколко дни, а тя вече го избра и назначи. Което е огромен гаф. Все пак там се провеждат демократични избори, има много кандидати, възможни са изненади.

Но не и за България. Ние вече изборите там явно сме ги решили предварително. Все едно се провеждат у нас и по наш тертип.

Естествено, среща се подготвя,  но датата засега не е уточнена.  Нещо като „Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път“. Захариева обясни, че двамата  политици са много ангажирани и като се намери свободна пролука в програмите им, това ще се случи.  Дали ще е тази година, дали ще е догодина, не е ясно. Важното е народът да знае, че подобна среща се пече. Някога, някъде…

Захариева не пропусна да разкритикува руския патриарх Кирил и да му напомни, че  държал назидателен тон на президента Радев. Той трябва да знае, че благодарността се дава,  а не да се изисква. И че сме благодарили достатъчно на Русия, а сега е време да го направим и към другите държави, участвали в Освобождението ни.

И побърза да се застрахова.  Ние не обръщаме курса на политиката си, нашият стратегически избор е да сме членове на ЕС, но искаме да имаме равноправни и добри отношения и с Русия.

Как, госпожо министър?

Та нали непрекъснато ругаем Русия? Та нали сритахме всички жизненоважни енергийни проекти и ги дадохме на Турция, на всеки, които ги поиска и изгубихме милиарди от бившия „Южен поток“, от АЕЦ „Белене“ и откъде ли не?

Нали чакахме като послушни ученици какво ще ни нареди ЕС, дори то да е против държавните ни интереси.

Не помните ли какво говореше Борисов за Русия и за „гьола“ Белене?

Какво се промени сега?

Много просто.

Президентът  се опита да изглади отношенията с Русия, готви среща с Путин, а Борисов не може да свири втора цигулка. Той винаги иска да е пръв, затова и излезе неочакваната информация, че Путин едва ли не го е поканил на чай, само трябва да уточнят датата.

А с ЕС уточнено ли е? Разрешават ли?

За какво ще си говорят премиерът и руския президент? За кучета, за спорт, за плацдарма на НАТО у нас, за антируската ни политика? Или просто общи приказки за глобалното затопляне. Това Захариева не уточнява и няма как и да уточни, защото подобна среща е само пиар и нищо повече.

Но пък е възможно Борисов да отиде в Москва.

Не за друго, ама след като три папи и един Юнкер са го галили по главата, защо да не го погали и Путин?

А после може би и Тръмп.

Щеше да е смешно, ако не е трагично и не показва отново амбициите на един бивш охранител на Тодор Живков да бъде сред световните лидери.

Жалко!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Борисов с неочаквано салтомортале! Вижте какво се кани да направи, за да спаси кожата! Само тук!

  1. Смешно, ако не беше толкова тъжно. И този път ли ще и повярва народът ? До кога ще им търпим марионетните планове ? Как и с какви очи ще ближеш там където си плюл години наред, или отново интереса и страхът от загуба на власт ще бъде основната причина ? Къде им е достойнството ? Къде е истината ? Тук според мен има само интрига водена от лични мотиви !!!

  2. Видяла жабата, че коват коня и вдигнала и тя крак.
    Боко може и да иска среща, но Путин едва ли ще се съгласи да се срещне с най- големия предател в българската история а освен това и тъпа американска подлога. За какво ще говори с Путин Боко? За американската военна база?! или ще се моли с лицемерна усмивка и празни слова прошка да получи и кожата да си спаси. Тази сцена от политическата комедия, която три пъти играе артистът Борисов е известна на всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *