Боян Чуков показа къде е мястото на Макрон и отсече: На 7 май ще е интересно

Свят

Френският президент Еманюел Макрон в последно време страда от желание за величие. Всеки месец казва, че ще вкара войски в Украйна, че Европа трябва да бъде стратегически независима, че Франция трябва да е водеща държава в Европа. Става за смях. Това мнение изрази международният анализатор Боян Чуков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му с изказването си за изпращането на сухопътни войски Макрон е обединил всички политически партии във Франция срещу него. 

 

„Макрон доразви своята идея. Франция е единствената, която в рамките на ЕС има ядрен потенциал. Той предложи френските самолети Rafale F3 с ядрено оръжие на борда. Той се хвали, никой не го приема сериозно“, каза Чуков.

Изпращането на сухопътни войски предизвика реакция и от САЩ, и от генералния секретар на НАТО, изтъкна още международният анализатор.

„И американците, и Столтенберг казаха, че НАТО в цялата работа не участва. Американците са готови да дават оръжия, но поставят условия, че не може да се използва по т.нар. стари територии на Руската федерация“, коментира той.

Франция няма ядрен потенциал, нито военен, за да бъде противник на Руската федерация, подчерта Чуков.

„В Руската федерация върви бавно почистване на корупционните схеми, най-вече в Министерството на отбраната. То, преди специалната военна операция, имаше около 3 трилиона рубли бюджет. Сега е от 11 до 13 трилиона рубли.

Патрушев и Путин са били в течение на всичко. Има косвени признаци, че ще има сериозни промени“, прогнозира международният анализатор.

Чуков не изключи вероятността, ако Шойгу остане на своето място, Дюмин да заеме ключова позиция в Министерството на отбраната.

„На 7 май ще бъде интересно кой ще бъде новият министър-председател. Владимир Путин до последния момент държи всички в неведение какво ще се случи“, обобщи още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *