Руската армия проби фронта в Донбас и напредва по цялата линия!

Свят

Руската армия е предприела настъпление и е пробила фронта при Велика Новоселковка и на други места в Донбас, а противникът отстъпва, съобщава командирът на батальон „Восток“ Александър Ходаковски, цитиран от световните издания.

„Нашите войски започнаха настъпление навсякъде. Противникът не успя да удържи предните позиции – той се изтегли на втора линия едновременно с изтеглянето на резерва и оказа съпротива на тази линия“, съобщава командирът.

Руските войски се придвижват напред по цялата линия на съприкосновение в Донбас, заяви и изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин.

„По цялата линия на съприкосновение се наблюдава настъпление на нашите части“, каза той във видеообръщение.

Според Пушилин «в някои райони напредването е по-голямо, а на други места по-малко, но като цяло настъплението е факт навсякъде. Пробихме защитата на ВСУ, добавя ръководителя на ДНР».

Понастоящем руските войски водят ожесточени боеве за град Артьомовск, разположен в контролираната от Киев част на ДНР на север от големия град Горловка. Той е важен транспортен възел за снабдяване на украинската групировка войски в Донбас. През този град минава мрежа от пътища и железопътни линии.

Tagged

1 thought on “Руската армия проби фронта в Донбас и напредва по цялата линия!

  1. Надявам се ВС РФ да се спрат на границата с Полша! Не ми се мисли ако продължат! Нато няма възможност да им се опре и ще го удари на ядрена катастрофа! Тогава става дебела и „единият ще бъде победен“!!! Пак сме на грешната страна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *