Бранимир Ботев разкри още далавери в родния туризъм! Ще се хванете за главата!

България отблизо

Големият проблем в момента е как се управлява българският туризъм и къде изчезват милиарди. Това заяви пред bTV бившият заместник-министър на туризма Бранимир Ботев.

Преди дни Ботев заяви, че маскирани са се опитали да нахлуят в къщата му край Варна заради негово интервю, в което той коментира, че „начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, предоставя индустрията в ръцете на мутрите“.

Властите обаче работят по версия за грабеж. От своя страна министърът на туризма Николина Ангелкова пък заяви, че ще съди Ботев за клевета. Министърката изтълкува  като клевета, че той твърди, че нападението на дома му било опит за сплашване. Според бившия зам.-министър при нахлуването на маскираните в дома му не е с цел обир.  „Няма крадци, които, докато хората вечерят, да си слагат маски на осветена улица пред камери, да прескачат висока ограда и да минават през осветено място. Нормалните крадци чакат жертвите им да заспят“, категоричен беше Ботев.

 

Ботев е категоричен, че това е опит за сплашване заради предишно интервю, в което той твърди,  че в туристическия сектор има „драстично разминаване“ между данните за прихода от туризма.

„Говори се за близо 9 млн. туристи, а в същото време туристите, които реално са осъществили нощувки в България са от порядъка на 3.5 млн!  Останалите са или транзитно преминаващи, или гости – това не са туристи. Просто част от цифрите изчезват, размиват се. Ако  наистина има 9 млн. туристи, трябва да има поне  17 млн. нощувки, които отчита Националния статистически институт (НСИ), които грижливо се пропускат и не се казват. Някой ще повярва ли, че туристите идват на море в България, стоят два дни и си тръгват„, запита иронично Ботев.

Ботев премълча кой го е „посъветвал“ да не прави толкова остри коментари.

 

Относно намерението на Ангелкова да го съди Ботев заяви, че чака с удоволствие двамата да се видят в съдебната зала. По думите му така ще се стигне до отговорите на много въпроси, които тя в момента отбягва.

Tagged

1 thought on “Бранимир Ботев разкри още далавери в родния туризъм! Ще се хванете за главата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *