Британски анализатор: Ситуацията на фронта е отчайваща, ВСУ са в паника

Свят

Новините от украинския фронт показват, че се развива катастрофална ситуация за украинската армия. Това заяви британският анализатор Александър Меркурис в своя видеоблог.

Според Меркурис руската армия няма да спре натиска сега и ще продължи настъплението.

„Обърнете внимание какво казва Песков. Той говори за нарастващата паника на първа линия и това е информация от първо лице. Така че украинците са в паника, руснаците имат информация от първа ръка за това, която получават от своите войски на фронтовата линия и която е донесена чак до Кремъл. Но след това Песков продължава да обяснява, че сега е много важно да продължим инерцията… Това, което Песков казва, е, че руснаците няма да спират, да забавят натиска. Те усещат, че украинците в района са в капан и затова е дошъл моментът не да отпускат хватката си, а да продължат да упражняват натиск, с други думи да продължат настъплението“, каза експертът.

„Новините от Авдеевка и Очеретино показват защо наистина са в паника. И коментарите на не кой да е, а на самия генерал Сирски, които не потвърждават напълно паниката, но все пак говорят за сериозна оперативна криза, от която паниката е доста вероятна. Така че ситуацията е много лоша“, каза Меркурис.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *