Британското разузнаване: Руската армия използва ужасната „примка на анакондата“ в Северен Донецк!

Свят

Според разузнавателна информация на MI6, предадена на украинския генерален щаб (и почти веднага изтекла в открити източници), руските военни умишлено не затварят обкръжението в посока Северодонецк, така че колкото може повече бойци от ВСУ да попаднат в капана и украинската армия да понесе тежки загуби.

 

Северодонецка примка, чиято цел е постепенното изтощаване на противника, за да се постигне стратегическо превъзходство – така MI6 оценява ситуацията, съобщават световните издания.

Тази хитра уловка вече е наречена „Донбаски триъгълник“, който всява ужас, подобно на Бермудския триъгълник. Британското разузнаване е предупредило Генералния щаб на Украйна, че руснаците използват „примка на анакондата в Северен Донецк“.

По ирония на съдбата стратегията „Анаконда“ първоначално е предложена от Халфорд Макиндер и Збигнев Бжежински с цел политическо сдържане и геополитическо доминиране над Русия.

Независимо дали капанът е гениално изобретение на руските военни или интерпретация на американския опит, в крайна сметка, освен името, между стратегиите няма особена прилика, но боеспособността и моралът на украинската армия са силно подкопани от „Северодонецката клопка“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *