Български медии отпразнуваха Деня на победата с феноменални заглавия! Ще занемеете, като ги прочетете!

България отблизо

Грандиозен парад отбеляза Деня на победата срещу хитлерофашизма в Москва! Докато по Червения площад дефилираха войници, модерна военна техника, ветерани и горди руснаци, у нас се върнаха времената на „Свободно Европа“.

Хората, които искаха да гледат на живо парада, го гледаха във…Фейсбук. Бяха пуснати линкове навсякъде и който искаше, гледаше грандиозната гледка по телефона си, лаптопа си, или таблета си. Работещите се изпокриха да наблюдават празника в тоалетни, стаи за отдих, близки кафенета, пейки, градинки.

От българските политици рано рано по телевизията се изтъпани Лиляна Павлова и заговори за европредседателството и какви ползи е донесло на България. И как сме станали равноправен партньор. Ами досега какъв бяхме?!

Ние сме в ЕС и днес би трябвало да отбележим Деня на Европа. Ама и това не направихме като хората. Пуснахме Леа Коен и Лилито по телевизиите да похвалят ЕС и да ни обяснят какъв прогрес има страната ни. Като банани по магазините например и магистрали във вечен ремонт. Ще  се отсрамим и няколко лекции, едната с участието на Мария-Габриел  и едно светлинно шоу.

В същото време обаче 9 май не е празник на Русия, а на цял свят. На тази дата приключи един дълга и жестока война, дала най-много жертви в историята на човечеството. Приключиха амбициите на един диктатор, който беше решил да преразпредели света. Приключиха страданията на милиони, измъчвани в затвори и концлагери, но почернени майки, очакващи поне последният им син да се върне жив от фронта. Беше ден на победата и все още е!

Българските медии обаче го минаха мимоходом, а някои успяха да изкарат Русия агресор в тази война. Евреи отрекоха концлагерите! И накрая всичко се замете под черджето.

И понеже сайтовете все пак трябваше да пишат нещо – вижте най-фамозните новини на 9 май :

„Николета Лозанова хваната да пазарува в магазин по голо дупе!“. За непросветените: била с къса пола и като се навела да сложи нещо в количката, й лъснали трите букви. А мъжете наоколо изпаднали в ступор и захлас.  Шокиращо!

„Блатечки изневерява на Диляна Попова и на жена си едновременно, хлътнал по млада студентка!“. Как сме живяли досега, без да знаем това? Потресаващо!

„Дарина Павлова си направи селфи на червения килим в Кан!“ Зашеметяващо!

„Валери Божинов уважава „Левски!“ – отбора, да не си помислите, че Апостола! Невероятно откритие!

„Милионерско синче призна мачкало ли е чаршафите с Мара Отварачката“ Да…Много важна новина. Как да я пропуснеш днес?

„Джулиана Гани не може да спи по корем заради силикона!“ Жива да я ожалиш! Нети отказала Дони от мъжете, Рачков намразил Фънки, понеже бил по-колоритен, даже Ники Кънчев си хванал любовница!

И като последно конкурсът „Мистър и Мис Ромка“, изпъстрен надлежно  с потресаващи снимки!

Новини, които могат да разтопят или вбесят и най-твърдите сърца!

Опростачването на българина и чалгализацията на медиите започна отдавна.

Сега обаче не само продължава с пълна сила, но замества истинските ни ценности и истинските новини с пошлост. Пошлост, в която сме затънали до коленете, че и по-нагоре.

И докато по-възрастните все още отделят зърното от плявата, младите са тотално зомбирани.

Те даже не знаят какво се празнува на 9 май.

Срам ме е, че живея в такава държава! А вас?

Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

3 thoughts on “Български медии отпразнуваха Деня на победата с феноменални заглавия! Ще занемеете, като ги прочетете!

  1. България стана ДЖУНГЛА НА ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ! А КАПИТАЛИЗМЪТ ИМА САМО ЕДНО ЛИЦЕ: ПАРИТЕ СА ПО – ВАЖНИ ОТ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ. ВОЙНИТЕ НОСЯТ ПАРИ! ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ НА ЕДНИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ, ПОСЛЕ ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ И НА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ОТБРАНЯВАТ! А ЗА ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНАТА СЕ НАТЪКМЯВАТ ПРИЧИНИ И ПОВОДИ: химическо оръжие, сепаратисти,
    /неудобни/ диктатори, но преди всичко: ГЛОБАЛНИ ИНТЕРЕСИ!

  2. Срам и потрес за тези които не могат да оценят жертвата на над 20 милиона мъже,жени,деца…И докато се правят опити да се омаловажи или заличи миналото,а не да се извадят поуки,бъдещето е обречено на несрета…Тежко и горко на поколенията които идват след нас,ако не проумеят ,че истинската война няма нищо общо с виртуалната,че човешката мъка и болка е неизмерима във времето и няма нищо общо с филмираното насилие…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *