Румен Радев НАПРАВИ нещо МНОГО ВАЖНО за България! Ето какво е то! Вижте ТУК!

България отблизо

Руският посланик в България Н. Пр. Анатолий Макаров потвърди, че срещата между българския президент Румен Радев и руския президент Владимир Путин ще се състои в средата на месец май тази година.

Москва очаква визитата на българския президент Румен Радев в средата на май и тогава ще стане дума и за ответното посещение на руския президент Владимир Путин в България, сподели Анатолий Макаров, цитиран от dir.bg.

На срещата между двамата президенти се очаква да бъдат поставени изключително важни въпроси от взаимен интерес  като необходимостта от създаване на благоприятна атмосфера за политическите и икономически отношения между двете страни, по-нататъшното взаимно изгодно  развитие на сътрудничеството в сферата на енергетиката, както и обогатяване на сътрудничеството в областта на науката и културата.

Отношението на президента Радев към Русия е ясно отдавна. Още миналата година той заяви категорично, че каквото и да говорят на Запад за Крим, над полуострова се вее руското знаме. И всички трябва да се съобразяват с тази реалност.

Румен Радев неведнъж е заявявал, че българският и руският народи са свързани с многовековни братски отношения, защото по думите му, сме от един и същ славянски род. Защото нашата православна религия е обща, нашата писменост е обща, както са общи и културата, и народните традиции.

Преди срещата с руския президент Владимир Путин в Москва, Румен Радев коментира, цитиран от dir.bg, че „Българският културен, световен и цивилизационен принос не може да става залог на политически конфликт. И точно във времена на конфронтация, ние трябва да поддържаме диалога, трябва да търсим общите интереси в борбата с тероризма и снижаване на ескалиращото международно напрежение.“

Показателно е и отношението на българския президент за конфликта в Сирия. „За успеха на една военна операция, заяви той, цитиран от dir.bg, се съди по ефектите, които тя постига. Специално за бомбардировките на САЩ и коалиция в Сирия, военният ефект е пренебрежимо малък. Операцията на западните съюзници не постигна своите политически цели. А в икономическо отношение са похарчени повече от милиард долара“.

Каква по-ярка подкрепа за политиката на Русия бихме искали от българския държавен глава? От думите му става ясно, че той, заедно с огромното мнозинство от българския народ, както и с другите народи от Европа и света, одобрява действията на руската външна политика, които са насочени към мир, разбирателство и равноправно сътрудничество между суверенни държави. Които сами вземат своите решения, като се ръководят единствено от националния интерес на своите народи и държави. А не от външни внушения, и заповеди, които идват от чужди канцеларии.

Припомняме, че един от първите конфликти между Радев и Борисов избухна именно защото президентът препоръча на премиера да се ръководи по-малко от външни внушения и повече от българския национален интерес.

Каква по-ярка защита можем да очакваме от президента Радев, на тезата, че българският и руският народи са братя по род, по кръв и по съдба?

По този начин Румен Радев стана силен изразител на въжделенията, стремежите и мечтите на българския народ за възстановяване на дружеските и братски отношения между България и Русия.

Лошото е, че по Конституция президентът няма повече правомощия. Той може да предизвиква дискусии в обществото. Но не може да превърне своите възгледи в конкретни управленски действия.

И въпреки това, Румен Радев направи много повече от всички досегашни президенти на България, за подобряване и развитие на приятелските връзки между нашите две братски славянски страни.

Така, както го иска българският народ. И за благото на обикновените хора от България и Русия. Като истински родолюбец. И отсега е ясно, че ако направи партия, народът ще гласува за нея. И за по-добри бъднини.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Румен Радев НАПРАВИ нещо МНОГО ВАЖНО за България! Ето какво е то! Вижте ТУК!

  1. Президента има правомощия да инициира Референдум. Радев ако беше толко свевстен до сега да е инициирал Референдум за излизане от ЕС и най-вече от НАТО.
    Но за жалост той се оказа поредният марионетен фигурант превил раболепно раменца пред Вашингтон!

  2. Дано, надяваме се на президента Радев да възтанови отношения с братска Русия, вън на ЕС и НАТО! Вън на военните бази на тъпите хамериканци, вън на янките от България!

  3. САМО ПРОМЯНА В КРБ ЩЕ МУ ДАДЕ РЕАЛНА ВЛАСТ ПО ПОСОКА НА ЗАСИЛВАНЕ НА ФУНКЦИИТЕ МЕ ЗА СМЕТКА НА СТАДОТО ИМЕНУВАНО „ПАРЛАМЕНТ“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *