Валери Симеонов: Премиерът не ми вдига телефона, но аз съм тъп и упорит! В ГЕРБ цари шизофрения

България отблизо

Премиерът не ми вдига, но аз съм тъп и упорит, продължавам, заяви в предаването „Плюс – минус“ по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

 

Острата му реакция бе предизвикана от промяната в договореното на коалиционния съвет за ваучерите. В законопроекта за промяна на Закона за ДДС на ГЕРБ се предвижда безплатните ваучери за медици, полицаи и други, били на първа линия в борбата срещу коронавируса, да могат да се използват само в държавни туристически обекти.

 

„Върховна глупост е това! Тука няма и стимулиране на туризма. Това нещо ще падне веднага, няма да бъде ратифицирано. За мен остава въпросът къде се взимат политическите решения“, коментира Симеонов.

 

Кой управлява ПГ на ГЕРБ, Менда Стоянова и Даниела Дариткова ли, възмути се лидерът на НФСБ. Не съм съгласен с шизофренията, която цари в партия ГЕРБ, повтори Симеонов.

 

Според Валери Симеонов туристическият бранш е бил тежко ударен – „цапардосан“.

 

Намаляването на ДДС ставката трябва да важи за заведенията за хранене и местата за развлечение, заяви в предаването „Плюс-Минус“ Симеонов.

„Със забраната на работата на ресторантите, забранихме и работата на кафенетата. Сега ще подпомогнем ресторантите, но кафенетата и другите заведения няма. Защото „ресторанти“ е тясно определена категория“, обоснова се лидерът на НФСБ.

Той уточни, че алкохолът и тютюневите изделия са изключени от мярката за намаляване на ДДС.

Симеонов беше категоричен, че законът за шума е нещо изключително добро за България и по никакъв начин няма да допусне правилата да се нарушават.

По думите му няма основание за намаляване на ДДС за стоките от първа необходимост, тъй като веригите имат неколкократен ръст. Повишено е и търсенето на фармацевтични продукти.

 

Симеонов коментира и острото становище от Министерството на финансите против намаляването на 9% на ставката на ДДС за туризма. Според лидера на НФСБ министър Владислав Горанов просто изразява загриженост за фиска. Запитан дали се предвижда смяна на финансист №1, Валери Симеонов отговори отрицателно, като обясни, че такъв въпрос би трябвало да се обсъди на заседание на коалиционния съвет. А той не е бил уведомяван за такава сбирка.

 

Валери Симеонов коментира и казуса около хазартния бос Васил Божков, като се възмути защо медиите се занимават с него. И го нарече „изпечен дубайски лъжец“. В това, че пази есемеси от преди година Симеонов видя склонност към рекет.

 

„Тези есемеси и коментирането на човек с 11 обвинения е несъстоятелно“, смята Симеонов. „Той е един изпечен дубайски лъжец, нищо друго не е той. Няма никакви факти, въртим се около някакви записки, то не е заверено при нотариус. За мен е изключително подозрителен един човек, който си пази есемесите от преди 2 години. Това говори за психиката на човека, за ченгесарско мислене“, обобщи темата за Божков Валери Симеонов.

И се възмути от намерението държавата да помогне на ФК Левски.

„Откъде накъде държавата трябва да помага на някого. Има клубове, които носят много повече медали за България!“, заяви той и даде пример с клуб, издържан от него и телевизия „Скат“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *