Валери Симеонов: Протестите са самонадеяни и арогантни, но нищо не постигат с това!

България отблизо

„Бяхме информирани за идеите на ГЕРБ и министър-председателя, като са обсъдени в суров план. Те до голяма степен съвпадат с тези на НФСБ в самото ни създаване“.

Това заяви лидерът на НФСБ и зам.-председател на НС Валери Симеонов в предаването „Неделята“ на Нова телевизия.

Той коментира, че ако хората от протеста си въобразяват, че в момента диктуват политическите протести, е много самонадеяно.

Той определи като арогантно поведението с блокирането на големите градове.

„По отношение на това, че някой някого е изпреварил с предложенията си, трябва да кажем, че няма нищо ново в тях и това са неща, които се въртят в общественото пространство от много време“, подчерта Симеонов.

Лидерът на НФСБ заяви, че ще настоява единствения официален език да остане българският, като заяви, че ще подкрепят колегите си от ВМРО за образователен ценз. Симеонов допълни, че ще бъдат категорични за увеличаване на пенсиите, защото продължават да са най-ниските в ЕС.

„Всичко е въпрос на дискусии и дебати, има неща за които няма да допуснем компромис. Ще настояваме да се заложи да няма допълнително заплащане за здравеопазване, а социалните помощи да са срещу полагане на обществен труд, имаме предложение когато има престъпления свързани с приватизация или концесиониране да нямат давност“, заяви още Симеонов.

Той разкри, че вероятно още тази седмица ще имат коалиционен съвет с ГЕРБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *