Валери Симеонов сяда на стола на Борисов?

България отблизо

Последното, което смятам, че трябва да е предмет на разговори, са хаотичните, разнородни искания и претенции на протестиращите, защото те самите не са еднородна хомогенна маса. Те не са организирана група хора, а са събрани от най-различни социални нива, включително има хора върнали се от чужбина – голяма част от тези хора се чудят как да уплътнят вечерните си часове на протестите. Това каза в интервю за БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Всичко е възможно по отношение на съдбата на правителството, прогнозира той и похвали Владислав Горанов, който бил един от най-добрите министри след прехода. „Търсим консенсус, трябва да се търси лице с доверие“, каза пред БНТ Симеонов.

Запитан дали той може да се съгласи да замени Борисов на премиерския пост, Симеонов каза, че трябва да е някой с подкрепа.    „Акцията, която беше подкрепена с парите от Божков през 2019 г. с протестите, ми нанесе вреди“, заяви Симеонов. Но аз съм отговорен човек и мога да върша всичко, което е в полза на народа, добави загадъчно той.

Той допълни, че за това управление са гласували около 1,5 милиона български граждани, а по улиците са няколко хиляди човека. Симеонов определи протестът пред Народното събрание вчера, който се проведе по време на дебатите по внесения вот на недоверие към правителството, за провал.

„Той беше смешен. Там се въргаляха някакви хора на плажни кърпи, полуголи. Видяхме много хора, които си говореха, пушеха, с другата ръка държаха велосипедите. Такъв тип протести нищо друго не правят, освен да нарушават свободите на останалите хора, които живеят в столицата, защото могат ли десетина човека, които се въргалят на плажни кърпи по жълтите павета да запушат цялото движение? Това продължи до следобед. Аз това видях“, допълни лидерът на НФСБ. По думите му протестиращите не са заявили конкретни искания и не са представили документ, в който те да са написани. Симеонов коментира, че винаги е имал добри отношения със съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов още от времето, в което беше правосъден министър. „Не чувам обаче той какво иска“, посочи Симеонов. Според Симеонов няма и никакви аргументи да бъде искана оставката на главния прокурор Иван Гешев. По думите му акцията на прокуратурата в президентството не е била показна.

 

Tagged

2 thoughts on “Валери Симеонов сяда на стола на Борисов?

  1. Цветанов ще повлече след себе си. ГЕРБЕРИТЕ и ще. е6 бъдещият водач на пртия ГЕРБ.

  2. Валери смята ли, че някой ще гласува за него? Отива си и го знае

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *