Валери Симеонов ще повлече Борисов в историята! Вижте каква е връзката между двамата! Ще ви шокира!

България отблизо

Защо Борисов се страхуваше да поиска оставката на Симеонов?

В обществото се набива усещането, че държавата се командва от Валери Симеонов, а Борисов се явява притурка на неговите желания и изцепки.

Всъщност наглостта на Симеонов и силовия натиск върху Борисов вече бе проявена неведнъж. Най-ярко тя бе изразена при посканите три оставки от Борисов след трагедията край Своге. На практика решението на Борисов бе бламирано не само от Симеонов, но и от партията на премиера ГЕРБ. Това беше и първият пример, че между Борисов и Цветанов, който демонстрира изключително близки отношения със Симеонов, има сериозно напрежение.

Припомняме, че Симеонов остро се противопостави на исканите министерски оставки и особено силно защити регионалния министър Нанков. Борисов бе унизен и поставен на колене след като назначи изхвърления министър Нанков за заместник на новоназначената Петя Аврамова.

Няколко седмици по-рано Борисов бе унизен и от най-приближения депутат на вицето Симеонов- Валентин Касабов, който на брифинг в Народното събрание заяви, че премиерът е зависим. Борисов, който винаги се е характеризарал с голям усет и бърза реакция бе обезличен от неморалното поведение на Симеонов, който освен всичко му нанасяше и непрекъснато удари в гърба.

Вече и за най-неграмотните политически е ясно, че Борисов се страхува да поиска оставката на Симеонов, защото се страхува да не бъде бламиран от екипа Цветанов-Симеонов.
Тези бездействия на премиера и недопустимото поведение на тандема Цветанов-Симеонов вече дава своите резултати, а именно ескалиране на всенародно напрежение, което вече прераства в неконтролирани бунтове, искащи оставка на цялото правителство.

Тандемът Цветанов-Симеонов вече нанася непоправими щети върху цялото правителство и върху обществото, чрез увеличаване на данъци и цени, които подлежат на регулиране, какъвто е случая със застарховката гражданска отговорност.Борисо все още има възможност за полезен ход, който задължително преминава през оставката на вицепремиера Симеонов. Бездействието му вече е равнозначно на хвърляне на държавата в хаос, процес който вече започна с повсеместни бунтове.

И докато Борисов пази Симеонов, сам ще изгори.

Все пак мечтаната оставка дойде. Пак под натиск отдолу.

Премиерът реши, че собствената му кожа е по-ценна и жертва вицето си.

Късната реакция предизвика смях и подигравки.

Назначаването на заместничката на Симеонов доказа отново, че той още държи в ръцете си Борисов.

А самият Симеонов го каза достатъчно ясно: „Не бързайте да се радвате, аз не съм си отишъл“. И застана начело на енергийната комисия, втурна се да лае срещу опозицията, изля нови обиди и продължи да се държи като политически неупрлавляема и независима единица.

Кой управлява България в крайна сметка?

Отговорете си сами!

Tagged

2 thoughts on “Валери Симеонов ще повлече Борисов в историята! Вижте каква е връзката между двамата! Ще ви шокира!

  1. Всеки друг но не и подходящия човек за тая длъжност! За съжаление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *