Вашингтон в ШОК и УЖАС: Двете КОРЕИ се ОБЕДИНЯВАТ! Русия и Китай с ОГРОМНО влияние в региона! Вижте ТУК!

Свят

На 27 април се проведе историческата среща на върха между лидерите на Корейската народнодемократична република и Република Корея, Ким Чен Ун и Мун Дже Ин.

Ръководителите на двете корейски държави планират да обсъдят въпроси от изключителна важност както за техните страни, така и за Азиатския регион и света като цяло. Между тях най-значимите са възстановяване на нормалните приятелски отношения между Северна и Южна Корея, установяване на траен мир и обединение на двете държави, в които живее един и същ народ.

Ким Чен Ун и Мун Дже Ин се срещнаха на границата между двете Кореи, съобщава РИА Новости, като отправиха топли приветствия един към друг и си стиснаха ръцете. След това Ким Чен Ун прекрачи демаркационната линия и стана първия президент на КНДР, който се озовава в Южна Корея.

По време на преговорите, лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун заяви, цитиран от vesti.ru, че делегацията на КНДР е пристигнала на срещата с ясното разбиране, че това е началото на нов исторически процес по пътя на мира и просперитета на двете страни.

Южнокорейският лидер в обръщение към своя колега от Северна Корея заяви, цитиран от ТАСС, че на плещите на двамата лидери лежи голяма отговорност. И от тяхното мъжество и решимост зависи границата между двете Кореи да се превърне от символ на раздора в символ на мира.

Средствата за масова информация в Южна Корея предават думите на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, че трябва да се сложи край на конфронтацията между двете страни на Корейския полуостров. И неговият призив „Хайде заедно да построим желания и нужен за всички нас мир“, отекна в цяла Южна Корея.

Припомняме, че сегашното сериозно подобрение в отношенията между двете Кореи, което всеки момент може да премине в обединение на двете страни, започна преди няколко седмици, когато Ким Чен Ун заяви пред целия свят, че неговата страна се отказва от ядрените изпитания и няма да употреби ядрено оръжие срещу никоя държава, ако няма заплаха за Северна Корея.

Нещо повече. На Олимпиадата в южнокорейския град Пхенчхан пристигна сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун и се срещна с президента на Южна Корея като си размениха любезности. А сестрата на Ким Чен Ун покани официално южнокорейския президент на среща в Северна Корея, на която да се обсъди въпросът за обединението на двете Кореи.

Тези няколко изключително важни стъпки на КНДР вбесиха и ужасиха Съединените щати. И веднага бившият шеф на ЦРУ и сегашен Държавен секретар на САЩ Майк Помпео си уреди лична среща с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун. И след това се заговори усилено и за среща между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Дори самият Тръмп се изказа за необходимостта от такава среща в свойствения си емоционален стил.

Само че лошото за САЩ вече бе станало. Народите от двете страни на границата на Корейския полуостров с огромно желание и затаен дъх очакват резултатите от срещите между представителите и лидерите на двете Кореи. Дори на 27 април в Южна Корея са отменени учебните занятия, денят е неработен за държавните служители, за да могат хората да наблюдават пряко по телевизията резултатите от преговорите между президентите на Северна и Южна Корея.

Оказа се, че въпреки огромното нежелание на Щатите, духът от бутилката е вече изпуснат. И както лидерите, така и обикновените хора от корейския народ се опитват да осъществят своето неунищожимо желание да живеят в една страна, която е мирна и просперираща държава.

И този мирен процес, както и предстоящото обединение станаха възможни, благодарение политиката на Русия и Китай, която бе коренно противоположна на онова, което САЩ извършиха в последно време в региона.

Докато Русия и Китай се придържаха към мира и диалога и линия на поведение, която изключва конфронтацията, то САЩ и президента Тръмп изсипваха огън и жупел по адрес на Северна Корея и нейния лидер Ким Чен Ун. Като единствената  вина на Ким Чен Ун бе, че иска да подсигури мира и безопасността на своя народ. А единственият начин САЩ да се съобразяват със суверенитета и интересите на Северна Корея бе завършването на нейната ядрена програма, която създаде междуконтинентални балистични ракети с ядрени бойни глави. И по този начин превърна янките в хора, които могат само да обикалят около Северна Корея. Но не могат да й навредят.

Ала събитията се развиват с главоломна бързина. Сега вече се водят преговори за обединението на двете Кореи. Което е смъртоносно опасно за Щатите. Понеже унищожава тяхното господство в Азиатския регион. И увеличава влиянието на Русия и Китай на Корейския полуостров и в целия регион. Защото не бива да забравяме, че Япония, макар номинално да е съюзник на САЩ, изобщо не е забравила за американските атомни бомби, които унищожиха Хирошима и Нагасаки. И никога няма да ги забрави.

Така че, САЩ нямат приятели в Азиатския регион. Имат само врагове, които самите те си създадоха и си създават непрекъснато. И ако продължават в този дух, скоро ще останат съвсем сами. Без приятели. И без съюзници.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Вашингтон в ШОК и УЖАС: Двете КОРЕИ се ОБЕДИНЯВАТ! Русия и Китай с ОГРОМНО влияние в региона! Вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *