Шок! Президентът иска промяна на конституцията! А това ще доведе до…

България отблизо
След като премиерът Бойко Борисов излезе с „брилянтната“  идея министри да ходят на крака при президента и да обясняват и осветляват всяка обществена поръчка, президентът  Радев предложи контраидея.
 „Щом премиерът счита, че не може и  някой друг трябва да контролира министрите му, той трябва веднага да инициира съответните промени в конституцията“ – каза Румен Радев.
От лаконичните му думи стана ясно, че Борисов е показал некадърността  си, че не успява да осъществи контрол върху делата на всеки министър поотделно и ги праща на отчет при президента.
А пътищата са два – или да си признае, че не може да управлява страната и да хвърли оставка, или да промени начина й на управление. А промяната е една – президентска република!
Това Радев не го каза, но елегантно върна удара на Борисов и Цветанов и върна топката в тяхната врата, изполвайки точно техните камъни. И добави, че у нас има политици, които в името на собственото си его и благополучие, се обърнали гръб на българската държавност и са я превърнали в пародия.
България има нужда от промяна.

Корупцията в страната ни е толкова голяма, че се вижда и отвъд океана. Само ние се правим, че я няма, или че не я виждаме. Корупцията, бедността и несправедливостта са се превърнали във визитка на страната ни, заяви твърдо Радев и обясни, че нещо трябва да се промени. И той има волята да го направи, щом управляващите не могат, или не искат.

Крайно време е да включим прожекторите! И да осветлим не само корумпираните, но и тези политици, които водят война с българската държавност, допълни президентът.

 „Срещу мен тече кампания за дискридитирането ми като държавен глава, това е режисирана кампания и тя не е първата. В усилията си  да омаловажат и стъпчат  президенстката институция тези хора стигнаха много далеч. Те вече залагат на карта европейската принадлежност на България и  го правят по времето на  Европейското председателство.

Това е повече от вредно. Те се опитват  да приватизират европейската идея за користни подбуди и лични политически цели. Кого заблуждават?

Каква е цената на  евроатлантическите им клетви, когато непрекъснато отслабват и  деградират армията ни и заблуждават съюзниците, че имаме някаква боеспобочност?

И какви европейци са тези политици, след като допуснаха да бъдем  изхвърлени от европейската карта, заради липсата на  свобода на медиите? Дори в доклада на Държавния департамент на САЩ нас ни наричат най-корумпираната и най-безгласната държава, посочи президентът.

„Как очаквате изобщо да бъдем приети в Шенген, когато властта у нас непрекъснато  насажда у хората убеждението, че тук нямаме консенсус относно нашата европейска принадлежност?“, попита президентът във връзка с развихрилата се кампания срещу посещението му в Русия.

Когато институциите воюват, никой не печели, а най-губещ е народът.

Ако Борисов не може повече да управлява, нека промени Конституцията.

И да остави да управляват тези, които могат, отсече Радев.

Първите тълкования на думите му бяха, че иска президентска република.

Всъщност той иска правителство, което наистина ще работи за България, но това никой не смее да го изрече на глас, дори политолозите.

А Цветанов и ГЕРБ се готвят да отвърнат на удара.

И ще излязат с нова серия компромати по време на празниците, предупредиха социолози.

Кому е нужна тази война?

Явно на ГЕРБ.

Трудно се понася наистина някой да има три пъти по-висок рейтинг от този на Бащицата!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Шок! Президентът иска промяна на конституцията! А това ще доведе до…

  1. Много е прав Президента Радев , в парламента депутатите работят за себе си, как да забогатяват. Май няма беден депутат.Никой не мисли за народа и създават компромати да ни отвличат вниманието.

  2. Господин Радев, пазете се! Току виж, че ви пъхнали и на вас белязани пари за подкуп. С тия хиени шега не бива. Готови са на сделка и с дявола, щом имат лична облага! Вярва ме ви и се надяваме, че ще успеете да доведете започнатото до край. С вас сме!!!

  3. Не президента иска, а на президента са му казали, да иска! Кой е президента? Една кукла на конци – креатура на САЩ!

  4. Всяко плюеене по Държавния глава е нож в гърба на държавността ни.На Цв.Цв.- и сие не е ли скъпа Държавата ни.?Не им ли стига акъла,че я дискредитират?Та какво пука за държавата ни на боклука с дантелени палати в чужбина.До палатите си са прекарали многопластови магистрали с крадени пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *