Вежди Рашидов: Бойко да изчисти София от боклуците, които тормозят два милиона граждани. Новите лица са стари муцуни!

България отблизо

Всеки, който си мисли, че тези протести едва ли не са възникнали от само себе си, дълбоко се лъже. Тези протести се финансират с доста средства. За никого не е нито тайна, нито лъжа, че тези протести се организират и тези хора, които строят отпред, са добре платени хора. 30 дена – ако водачите на този митинг, не получават средства и те ще се откажат.

Така че пълна лъжа е, че те са емоционални. Да сигурно са назряли моменти. Младите хора имат право на своя живот. Аз съм казал, че бъдещето е на младите хора. Но съм изключително притеснен от хората, които се опитват да „яхнат“ протеста.  Тези хора искат властта, пионка са на тези, които обслужват в момента.

Това заяви Вежди Рашидов.

Кой финансира протестите, кои са враговете на това правителство? Само че тези тези хора нямат биографии. Кое им е младото, какво точно желаят, някои от тях много отдавна реват за властта.  Нима Мая Манолова е новото лице във властта. Или Христо Иванов? Виждам на тези протести и моя приятел Румен Петров. Виждам и други хора, които искат властта.

Затова казвам, че това не е промяната, която искат младите хора, някой консумира тяхната енергия и накрая те ще бъдат отново излъгани и още едно поколение ще изгърми. Тези хора, които искат властта, да ги пита човек за какво им е, като нищо не могат да правят. Явно това е добра среда, в която да живеят. Това е подмяна, а не промяна. По-скоро аз не разбирам агресията и липсата на неприкосновеност на държавната и частната собственост – кашпи, кофи, всичко това е държавна собственост. С тези барикади се пречи на болни, здрави, стари, пенсионери, майки, деца, затруднява се животът на всички в града, а никой няма право на това. Както и да се погледне, това е парализа на града, в който живеем. Пак казвам, че трябва да се въведе ред. Никой няма право на това. Не само тези в палатките имат права, и аз съм данъкоплатец.

Пътят на демокрацията не са беззаконието, анархията, бесилките и ковчезите. А лицето на протестите трябва да бъде не на застаряващи и арогантни хора, а самите млади хора, които да протестират не с агресията си, а с мозъка си, с мисленето си с компютри в ръце, защото това е бъдещето.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *