Политолог: Водещи европейски медии призовават Меркел да оттегли подкрепата си за Борисов

България отблизо

Антиправителствените протести продължават повече от месец, търсейки нови форми и възможности за постигане на желаните цели. Властта пък използва всяка възможност да разобличи съмнителни действия или личности, забелязани по улици и площади.

И, да, Бойко Борисов заговори вчера за оставка, но не за тази на кабинета или неговата, а поиска оставката на държавния глава. Кой ще издържи играта на нерви и за кого работи напредващото време?

Назряло е очакването за оставка и предсрочни парламентарни избори. Цялата европейска преса говори за скандалите и корупцията у нас, нормално е да има такива искания и да доведат до кардинална промяна. Това каза за „България сутрин“ политологът Петър Чолаков.

Ремонт ще има, но не знам какъв „За част от българските граждани доверието в това правителство е изчерпано, върви се към сценарий за предсрочни избори“, коментира той и  допълни:

„Във водещи европейски издания Ангела Меркел беше призована да оттегли подкрепата си за Бойко Борисов“.

В същото време обаче Борисов демонстрира, че има политически гръб, който го държи на поста му.

Докато се беше снишил в началото на протестите, сега отново заговори за пълен мандат и европейски ценности, каквито в България всъщност няма.

Докога ще го подкрепя този гръб обаче, не е ясно.

Ясно е единствено, че няма държава, в която народът протестира толкова дълго, а правителството не подава оставка.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *