Вежди Рашидов: Борисов не е мутра! При гражданска война такъв бой ще падне и такъв ще го отнесат метежниците, начело с президента си!

България отблизо

„Кои са мутрите в парламента, аз ли съм мутра, тези 240 човека в парламента мутри ли ги наричаме?“

С тази гневна реплика депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов коментира изказването на президента Румен Радев по време на откриването на новия политически сезон в Народното събрание.

Рашидов бе гост в сутрешния блок на БТВ.

„Така не се говори. Президентът слезе и бе заобиколен от едни момчета с черни фланелки и синджири, които бутаха кофите за боклук върху полицията, го изпратиха до президентството. Той не се ли вижда как това изглежда отстрани? Отвратително е. Един президент, не е президент на 5 или 10 протестиращи. Да, има протести, всички сме съгласни, демокрацията позволява, ами останалите 7 млн., които не протестират? Той не е ли президент на тези хора“, каза Рашидов.

/Явно на Рашидов му трябват очила да различи охраната от протестърите. Президентската охрана не ббъскаше ни кофи, ни полиция, а си вършеше работата./

 

„Естествено, има смяна на поколенията и те ще направят своя живот такъв, какъвто те искат да го живеят. Аз това всичкото го приемам. Но кой ги води? Кои са организаторите? Тия млади момчета на по 65 години, тези комсомолчета? Познаваме ли тези, които искат да яхнат тази млада енергия, знаем ли им биографиите? По-късно ще ги разкажа сигурно и аз“, продължи Вежди Рашидов.

Това, което става, тази агресия – искат да ни убиват, искат Народен съд, искат бесилки. Това ли е демокрацията? Това ли ще стане? Това че много хора мълчат, не значи, че са се смирили да бъдат заплашвани от двама-трима полудели хора. Дават ли си сметка, че при една гражданска война такъв бой ще падне и такъв ще го отнесат. Кой ще им прости те само да посягат?“, риторично попита Рашидов.

„Борисов не е нито мутра, нито вреден. 10 години той изгради куп неща. Ако не го признаем – срамота. Дай пълно отрицание! Че кой друг е направил? Днес пътуваме до Бургас за два часа и половина, пътувахме само два часа на Петолъчката“, каза още депутатът от ГЕРБ. /Но не уточни с каква скорост/.

По думите му преди няколко месеца той е видял желание за смирение от страна на премиера Бойко Борисов, но президентът не му е отговорил със същото. Той добави, че „големите мъже“ са длъжни да седнат на една маса и да потърсят помирение.

Депутатът заяви, че не напада държавния глава, а просто го призовава да влезе в роля. „Ролята на един президент е да сведе глава пред националните ценности, да си поеме задълженията като президент на българския народ“, добави той. Но не уточни, че най-голямата национална ценност явно е ГЕРБ/.

Рашидов посочи, че „ежбите на двама генерали не могат да станат повод за национална катастрофа“.

„Това, че много хора мълчат, това не значи, че те са се смирили да бъдат заплашвани от двама-трима полудели хора. Доброто също има юмруци“, каза Рашидов. Той добави, че не бива да се стига до „гражданска война“, но ако се допусне – за това ще са виновни Радев и Борисов.

Рашидов заяви, че на антиправителствените протести има провокатори, които са платени.

А според нас има и насъскващи, сред които е и той!

loading...

Tagged

1 thought on “Вежди Рашидов: Борисов не е мутра! При гражданска война такъв бой ще падне и такъв ще го отнесат метежниците, начело с президента си!

  1. „Такъв“ ще го отнесете вие, Рашидов! „Останалите 7 милиона“ – по твоите думи!, а те 7 милиона в България не останаха, макар че включвате и „мъртви души“ в избирателните списъци за гласуване, та да сте „победители“! – та от „останалите 7 милиона“ поне 3 (три!, Веждичке!!!) подкрепят протестите и президента ни, ясно ли ти е?!?!?! И не ни плаши с „гражданска война“, а виж ГРАЖДАНСКИЯ ГЕНОЦИД НАД ХОРАТА, който тъкмо вие практикувате!!! Да, искаме Народен съд! И ЩЕ ГО ИМА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *