Цвета Караянчева: След четвърти април ГЕРБ започва да работи за победа над Румен Радев!

България отблизо

„Оставането на власт удари рейтинга на ГЕРБ, но така постъпва една партия, която има волята да се държи не популистки, а национално отговорно“.

Това заяви в интервю за БТА председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева.

„В момента се готвим за парламентарните избори. Веднага след това започваме да работим, за да победим Румен Радев през есента, когато е вотът за държавен глава“, подчерта тя.

По думите й, отношението на президента към парламента е станало ясно още в началото на този мандат, и през всичките четири години, настоящото Народно събрание е критикувано от него.

В края на мандата Караянчева обобщава работата на парламентарните групи като „много остро противопоставяне, противопоставяне на всяка цена в пленарната зала“.

Според нея, коалицията ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е работила и продължава да работи в едни от най-трудните месеци за страната ни. А ГЕРБ е готов отново да управлява, заяви тя цитирана от Дир.бг.

На консултациите аз подчертах пред президента, че приказките за манипулации и опорочаването на вота само свалят избирателната активност, отблъскват хората, затова ако има ниска избирателна активност, ГЕРБ няма да е виновен за това“, добави Караянчева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *