Велизар Енчев пита Каракачанов: Могат ли американските F-16 да носят ядрено оръжие?

България отблизо

Дали в България ще бъде разположено американско атомно оръжие и наистина ли самолетите F-16 като офанзивно оръжие могат да носят атомни бомби?

Този въпрос зададе към вицепремиера Красимир Каракачанов журналистът Велизар Енчев в предаването „Политически НЕкоректно“ по програма „Хоризонт“ на БНР.

Енчев, който е и политик и дипломат, очерта също така зависимостите на България от Германия и от САЩ.

„Бойко Борисов управлява толкова дълго не само заради интелигенцията, която го подкрепя, а и заради това, че във вътрешен план купува изборите, а във външен план се откупува от своите ментори… Във вътрешен план нещата са обречени“, подчерта Велизар Енчев.

Той изрази притеснението си за резултата от предстоящите парламентарни избори, „ако са редовни и ако се организират от организираната престъпна група ГЕРБ и от „опитомени патриоти“.

„Големият проблем на българския народ във външнополитически план се нарича ЕНП, която изцяло стои зад това корумпирано управление,“ подчерта той.

Енчев е песимист за съдебната система у нас и нарече главния прокурор „продукт на Борисов“.

Енчев оприличи съвместната комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония на комисията за промяна на българската Конституция.

„Методът е един и същ – печелене на време. Целите са сходни. С конституционната комисия се цели докопване до изборите през март и отново да се купят, манипулират и фалшифицират. С работата на смесената комисия се цели да се получи членство в ЕС чрез българското благоразположение, а от българска страна тази комисия е алиби за този погрешен договор, който подписахме през 2017 година…“, коментира журналистът.

„Има три официални документи на България, с които македонското лоби трябва да се съобразява – меморандум в Европейската комисия, рамкова позиция на българския парламент, документ на БАН за т.нар. „македонски въпрос“. Това е триъгълник, от който не трябва да излизаме. Излезем ли от този триъгълник, той ще се превърне в Бермудски триъгълник на българските национални интереси“, обобщи Велизар Енчев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *