Велизар Шаламанов: България не може да допусне Русия да спечели войната!

България отблизо
„Виждам все по-ясна позиция в Европа, че не може да се допусне Русия да спечели войната, което означава консолидация на всички страни.“ Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната.

Според него сигналите за политическата ситуация в България демонстрират, че предстоят сериозни преговори и двете страни в тях искат да заемат по-сериозни позиции.

 

„Важно и спешно е да има МС, защото само при наличие на МС ще има парламент, който може да реши въпроса с регулаторите и съдебната система. Първият въпрос, който трябва да бъде решен, е, как ще изглежда Министерски съвет”, поясни специалистът. По думите му преди подаването на оставката правителството е трябвало да направи публичен отчет точка по точка, за това, какво е изпълнено. Шаламанов смята, че позициите на ГЕРБ се засилват и ПП-ДБ трябва по-сериозно да се фокусират върху преговорите.

 

Социалният антрополог Харалан Александров от своя страна коментира, че не е трябвало да се бърза с оставката на кабинета. „Връщаме се в изходната точка на конфликта. Разговорът за прокуратурата е битка за властта. Нужно е съгласие за основните принципи между партиите, които предстои да водят преговори по между си”, уточни той.

 

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев изрази мнение, че ПП-ДБ са започнали да се опияняват от властта.

Tagged

1 thought on “Велизар Шаламанов: България не може да допусне Русия да спечели войната!

  1. Педал смотан, не можете да се справите с мангалите в България, ще спрете Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *