Веселин Марешки заплака за Конституцията: ИТН искат да я променят! Не разрешавам!

България отблизо

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки излезе с категорична позиция против предложената от ИТН промяна в Конституцията за премахване на забраната за двойно гражданство за депутати и министри.

“След 30 години демокрация доживяхме основният закон на страната – Конституцията, да се променя, за да уредят министерското място на един нещастник, който явно е излъгал цяла България и който е поставен в правителството с определена цел.

Що за парламент е това – да променя не кой да е закон, а именно Конституцията, за да замаже гафовете на един политически спекулант. Ако е мъж, няма да се крие зад Радев и Трифонов, а пръв ще излезе да спре това безумие!”, заяви Веселин Марешки.

По думите му, тези хора се гаврят и със законите, и с държавата, и с избирателите. “Понеже съм сигурен, че няма нищо мъжко в него и няма да постъпи мъжки, затова: оставка!”, категоричен е Марешки.

Но…същият Марешки не смееше да каже две думи, когато Борисов беше на власт. Сетете се сами защо. Оня му осигуряваше безпрепятствен бизнес. А новите партии явно са го настъпили по интереса.

Та затова е така бесен. И пустосва всички. Както казват старите хора „Интереса клати феса!“ Толкоз.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *