Вижте как ще напълним джобовете си до пръсване! Обеща го лично Екатерина Захариева!

България отблизо

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви, че има светлина в тунела и джобовете ни най-после ще се напълнят.

И изчисли, че ако доходите в България продължат да растат с темповете от миналата година, след има няма десет лета те ще достигнат средноевропейските. Сега темповете на растеж на заплатите били по-високи от тези в ЕС, каза  Захариева  на форум за доходите в страните от Западните Балкани, който бе  организиран от КНСБ.

Тя припомни, че през миналата година ръстът на доходите у нас е бил над 11,5 на сто, доста  по-висок от средноевропейския и вече буквално гоним по петите развитите държави. Това щяло да се случи и със Западните Балкани и целият регион ще стане много привлекателен за живеене и работа.

Други икономисти от ГЕРБ пък обещаха това да се случи много по-рано.

Ние не сме икономисти и може би затова ни е трудно да разберем как ще се случи това. Единият начин е развитите държави да тъпчат на едно място и да чакат да ги настигнем. Другият е да намалят заплатите на хората в страните си и така пак да ги настигнем. Трети просто няма.

За да се повишат заплатите, трябва да имаме икономика. И то развита. Златно правило на Маркс, което досега никой не е успял да отрече. Даже Юнкер си призна, че е марксист и приема трудовете на немския теоретик като неотменимо правило.

А нашата икономика къде е?

Някой да вижда да никнат нови заводи, да тече река от инвестиции? Ние не забелязваме такова нещо.

Някой да вижда подем в селското ни стопанство? Ние виждаме единствено вносни плодове и зеленчуци и вносни колбаси по магазините, между които срамежливо се подава по някой нашенски.

Ангелкова от време на време твърди, че има ръст в туризма, но го обявява в брой хора, а не в пари. Като пропуска, че у нас идват да почиват само най-бедните европейци и сме на първо място по най-евтини курорти.

Тогава откъде ще дойдат парите за заплатите? От заеми ли? Има държави, които наистина живеят от заеми, но тези заеми имат покритие. А ние сме натрупали достатъчно заеми без покритие.

Страна, в която една шеста от народът живее в мизерия /пенсионерите и болните/, една четвърт живее на ръба на жизнения минимум /работещите на минимална заплата и семействата с две деца/, две трети едва покриват  критериите за нормален живот, без излишни харчове,  всичко това изчислено от КНСБ, няма как да постигне икономическо чудо. Особено без икономика.

Думите на Захариева звучат като приспивна песен за наивници.

На какво да вярваме?

На нея, или на джобовете си?

Кое предизборно обещание беше изпълнено досега в частта за доходите?

Къде са ония 300 лева минимална пенсия и 1100 лева минимална заплата?

30 години партия след партия, коалиция след коалиция управляват България и лъжат безпардонно и нагло.

А сега трябвало да почакаме още 10.

Страхотна перспектива!

Само едно се чудим – ГЕРБ се готви да управлява още две петилитки ли, че така смело обещава пари на калпак?

Ако е така, едва ли ще доживеем да го видим.

Поне повечето от нас.

Така че може да се лъже спокойно днес.

Утре няма да остане кой да потърси сметка за изречените думи!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Вижте как ще напълним джобовете си до пръсване! Обеща го лично Екатерина Захариева!

  1. Говори глупости тази Захариева! И не знам защо си мисли, че българите ѝ вярват– тя (и всички от ГЕРБ) вече са смешни и го знаят добре, но нали някой им плаща и нали дастатъчно крадат– затова не им пука какво мислим за тях!!! Аз искам да кажа за Италия– болни и възрастни, които не могат да се обслужват сами, получаваха 500 евро допълнително преди 4 години.Сега са 600 евро! Не пенсия, а допълнително към пенсията!!! И тая казва, че ще ги стигнем???– голям майтап!!!

  2. Много е добра. Тя със сигурност не си вярва, но може да пропагандира качествено, това не е лъжа, а измама. За това е там и взема толкова заплата, ако и Вие се научите да манипулирате, като нея общественото мнение, всеки би ви наел, а може да получавате и повече. Браво ! Умните ще се стремят да я надминат, а глупавите да се ядосват или вярват. “ Всички болести идват от ядове, а ядовете – от гадове“. Бъдете здрави, не се ядосвайте, а вярвайте, „надеждата крепи човека“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *