Висша наглост! ГЕРБ кани президента на важна среща. Надявали се да забележи поканата, защото…

България отблизо

Коалиционният съвет покани президента Румен Радев на среща през медиите!

Поканата отправи от името на всички Волен Сидеров след края на заседанието в Министерския съвет.

„Ние предлагаме да направим среща с Радев, в която да се изяснят всички обстоятелства свързани с освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, ескалацията на напрежение няма да е добре. Правим това предложение неофициално, чрез вас медиите“. Надяваме се, че все някой ще ви прочете и той ще дойде, обърна се към журналистите Сидеров. И допълни, че е възможно да изпратят и писмено поканата, но още се колебаели.

„Когато, както каже, ние сме готови за среща, включително с присъствие на авторитетни юристи, които да разтълкуват всеки детайл от процедурата“, добави шефът на „Атака“.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също коментира казуса. „В никакъв случай не желаем да има неразбиране. Надяваме се, че разумът ще надделее“, каза той и изрази надежда, че в четвъртък ще стане възможно като първа точка в дневния ред да влязат рокадите в кабинета и гласуването на нови и стари министри.

„Молбата ни е към групата на БСП да се обърнат към своя президент – да го помолят да подпише указа за освобождаването на Младен Маринов“, каза Цветанов.

Нито един от двамата не се сети, че в държавата има протокол, има процедури и няма как такава покана да прозвучи сериозно.

Това е поредната подигравка с президента. Нима разчитат, че той като прочете излиянията им, ще се затича на среща, коментираха медии.

Нарочно се пуска тази информация, а после ще излезе виновен Радев, че не е дошъл.

Те не казаха нито кога, нито къде, а го канят.

В каква държава живеем?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *