Александър Дугин: България е СПЕЦИАЛНА страна за Русия! Българите ВИНАГИ могат да РАЗЧИТАТ на нас!

Свят

Александър Дугин е световно известен философ и политолог, професор в Социологическия факултет на Московския държавен университет, както и официален съветник на руския президент  Владимир Путин.

Мечтата му е силна Русия в обединена Евразия. Европа и Азия за него всъщност са един континент, който изкуствено е бил разделен от западните „демократи“. Затова Александър Дугин си представя бъдещето само като философско, културно, икономическо и политическо обединение на Европа и Азия в един общ континент – Евразия.

 Във всички свои изказвания, Александър Дугин отделя специално място за България. За него България и Русия са братски страни, защото още от самото си създаване са тръгнали по един и същ път. Те имат един обща, велика и демократична, кирилска писменост, създадена от светите братя Кирил и Методий, които професор д-р Дугин смята за славяни от прабългарската езикова група. Той е убеден в техния български произход, защото смята, че никой не може да създаде такова сложно нещо като писменост, на език, който му е чужд. Същото твърди, макар с по-дипломатичен изказ, и Владимир Путин.

Нещо повече. Руси и българи имат една обща православна религия. Според проф. Дугин, техният общ славянски корен не подлежи на съмнение. Колкото и Западът да се опитва да убеди българите и руснаците, че те не са свързани помежду си.

По думите на Александър Дугин, симбиозата между двата народа през вековете е стигнала такива размери, че те са развили почти едни и същи традиции и обичаи.

И не на последно място, според известния руски философ, традиционните ценности на българския и руския народи, са едни и същи. Тези ценности коренно се различават от псевдо ценностите на Запада. И това е станало кристално ясно през последните 28 години, откак България бе окупирана от ЕС и НАТО.

Говорейки за ценностите, Александър Дугин винаги се връща на темата за последния, смъртен грях на Запада. Според него, този смъртен и дори първороден грях на Запада е, че той смята своите ценности за универсални и се опитва със сила да ги налага на другите.

Какво означават, пита иронично проф. Дугин, приказките на САЩ и ЕС, че трябва с оръжие да защитават техния „начин на живот“ и техните „ценности“, които били заплашени от народите на Изтока? И не се ли опитва Западът от край време да налага „ценностите“ си на другите народи, под маската на защита на „своя начин на живот“?

Затова Александър Дугин често призовава Запада, да свикне с мисълта, че неговите „ценности“ са локални. А обявяването им за „универсални“, само  способства за унищожаването на другите регионални култури. От което страда най-много човешката култура и човешката цивилизация. Понеже бързото и постъпателно развитие на човешката цивилизация се обуславя именно от наличието на много регионални култури. А не от обявяването на една култура, като западната, за всеобща култура на всички народи по земята.

В този ред на мисли, Александър Дугин винаги е казвал, че България и Русия принадлежат към културата и литературата, създавана от славянските народи. Затова в Русия няма и никога не е имало българофоби. И той просто не може да си представи съществуването на русофоби в България.

Но, добавя руският мислител, последните 28 години са го убедили, че и създаването на русофобията, и русофобите е отново дело на Запада. Защото именно те насъскват европейските и азиатските народи един срещу друг.

Нима Северна и Южна Корея нямаше отдавна да се обединят, ако не беше злокобната намеса на САЩ в техните вътрешни дела, пита риторично професорът.

Ето такива са възгледите на един от най-доверените съветници на руския президент Владимир Путин. И можем да бъдем сигурни, че Владимир Путин също смята България за братска страна, на която Русия трябва да помогне, за да се откопчи от ноктите на западното коварство.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Александър Дугин: България е СПЕЦИАЛНА страна за Русия! Българите ВИНАГИ могат да РАЗЧИТАТ на нас!

  1. Много прав е Александър Дугин .Аз като човек който основно изучава древната Българска история ,зная много добре че на територията на днешна Русия и Украйна е била Стара Велика България и там наред с нашите древни прадеди са живели Славяните Севери който винаги са ни съпътствали в живота .И другото коетъо е много интересно че Те Северите са били изключително хомогенен народ и не са поддържали връзки със другите Славянски племена . Затова Българските историци ги наричат Българските Славяни . именно с тях сме сродили още при Кавказ .и нашият прадядо кан Аспарух вече тук на Балканите им поверява важната задача да охраняват старопланинските проходи .На другите седем славянски племена който са влезли в пределите на Дунавска България той не е имал никакво доверие . А иначе шапка ми свалям на този велик професор и философ .

  2. Да, проф. Дугин е абсолютно прав за всичко и най-вече за това, че „симбиозата между двата народа през вековете е стигнала такива размери“, която симбиоза не може да бъде отстранена с абсолютно никакви операции (военни, тактически, стратегически, подмолни) и спекулации, защото симбиоза означава съвместно живеене на организми, които взаимно се подпомагат, тоест срастване – духовно и всяческо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *