Вкарват днес Местан спешно в съда! Налагат му нова мярка за неотклонение! Прокуратурата се изплаши от бурната реакция на стотици хиляди българи!

България отблизо

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е призован в Окръжната прокуратура в Кърджали. Днес в 14:00 ч. държавното обвинение ще му предяви постановление, с което определя новата мярка за неотклонение.

Това каза в Бургас говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Припомняме, че тежката катастрофа, в която участва и лидерът на ДОСТ, стана на главния път Кърджали-Маказа, в района на кръстовището за село Загорско и Джебел. Колата на Местан, излизайки от път без предимство, се е блъснала в БМВ, в което е пътувало семейство. При удара немският автомобил изхвърчало в дере, 6-месечно бебе загинало на място, а родителите му и 10-годишното му братче са приети в болница.

„Във вчерашния ден заявихме позицията на Окръжната прокуратура в Кърджали, след като съдът отмени мярката за неотклонение на Лютви Местан, тъй като прокуратурата не била представила достатъчно доказателства за имотното му състояние.Само искам да подчертая, че това определение е окончателно, т.е. не подлежи на протестиране и ние нямахме друг полезен ход освен да съберем изискуемите според съда доказателства за имотното състояние на г-н Местан“, обясни Арнаудова.

Макар деянието да е непредпазливо престъпление, все пак в резултат на това е настъпила смърт, прокуратурата категорично счита, че Лютви Местан не може да остане без мярка за неотклонение, стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров.  Затова и Окръжната прокуратура в Кърджали спешно събрала доказателства за имотното състояние на Местан и вече разполага с пълен обем от тази информация.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *