събота, април 27, 2024
Начало > Свят > Владимир Путин към зложелателите на Русия: Притеснени сме само как да не настинем на погребението ви

Владимир Путин към зложелателите на Русия: Притеснени сме само как да не настинем на погребението ви

Свят

Говорейки за онези държави, които очакват гибелта на Русия, руският президент Владимир Путин подчерта, че „ние се притесняваме само от едно – как да не настинем на погребението ви“.

„Укрепвайки страната си и гледайки какво се случва в света, в други страни, искам да кажа на онези, които все още чакат постепенната гибел на Русия: в този случай се тревожим само за едно нещо – как да не настинем на погребението ви“, изтъкна Путин по време на заседание на дискусионния клуб „Валдай“.

Руският държавен глава добави, че се гордее с Русия и нейните граждани, които са готови да направят всичко възможно, за да си помогнат взаимно през трудния период на пандемията COVID-19.

„По време на най-трудните моменти на пандемията се чувствах и, честно казано, все още се чувствам горд от Русия, нашите граждани и тяхната готовност да направим всичко възможно един за друг и, разбира се, на първо място и най-вече нашите лекари, медицински сестри и парамедици – на всички, без никакви изключения, които са стълбове на нашата здравна система“, отбеляза още Путин пред „Валдай“.

Руският президент също така настоя, че докато международната общност се опитва да мобилизира усилията и силите си за борба с пандемията COVID-19, ако тя беше обединена можеше да се направи повече.

„Сблъсквайки се с тази [COVID-19] заплаха, международната общност се опитва да предприеме определени действия за нейното неутрализиране и някои неща вече се правят заедно. Искам веднага да кажа, че не всичко, което е необходимо да се направи, е направено, затова трябва още по-голямо обединение на международната общност, за да устоим на такова колосално общо предизвикателство „, каза Путин.

Към днешна дата над 41,3 милиона души са заразени с коронавирус в световен мащаб, с над 1,13 милиона смъртни случаи, според университета „Джон Хопкинс“.

Дискусионният клуб Валдай се провежда в Москва от 20 до 22 октомври. Тази година темата е „Уроци по пандемия и нов дневен ред:“ Уроците на пандемията и новата програма: Как да превърнем световната криза във възможност за света „.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *