Владимир Путин отново ПРЕГАЗИ Ердоган! Идлиб ще бъде ОСВОБОДЕН без нито един изстрел!

Свят

Както знаем, Идлиб е единственият голям сирийски регион, който все още е в ръцете на незаконните, въоръжени, бандитски формирования.

Но, за ужас на Турция и САЩ, сирийската правителствена армия и руските Въздушно-космически сили вече обградиха провинцията, и започнаха да нанасят удари по ислямистките бандити, голяма част от които са създадени, обучени и въоръжени от янките и техните бивши или настоящи турски „приятели“.

По този повод, Реджеп Ердоган, който по неволя се прави на борец с тероризма, помоли руския президент Владимир Путин за среща, на която да обсъдят, създалата се ситуация. Срещата на двамата президенти се състоя вчера, в руския курорт Сочи, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Припомняме, че на проведената преди седмица, тристранна среща между президентите на Русия, Иран и Турция, Ердоган настояваше сирийските правителствени войски и руските Въздушно-космически сили да не нападат терористите в Идлиб, защото това щяло да доведе до „голяма човешка трагедия“. Владимир Путин категорично отхвърли това „предложение“ на турския президент. И руските ВКС продължиха да бомбардират позициите на терористите.

Така, Ердоган бе принуден да моли за нова среща, тет-а-тет, с руския президент. На тази среща, която завърши в късните часове на вчерашния ден, Владимир Путин окончателно прегази Ердоган. Двамата се договориха, в провинция Идлиб, да бъде създадена демилитаризирана зона, но при условията на руския президент.

Владимир Путин поиска първо, да бъдат разоръжени всички бандитски формирования, независимо дали са „съюзници“ на Турция или не. Второ, невъоръжените бандити да бъдат изведени от провинция Идлиб през демилитаризираната зона. Трето, с тях да започнат работа руски и турски военни, с цел да бъде установено кой може да бъде пуснат на свобода, и кой да бъде предаден на съдебните органи. Четвъртото изискване, което президентът Путин особено подчерта е, че през тази демилитаризирана зона, трябва  да бъдат изведени и предадени на Сирийската правителствена армия, всички тежки въоръжения на терористите. Включително танкове, реактивни системи за залпов огън, оръдия, миномети, дронове – всичко.

По искане на Владимир Путин, турската страна се съгласила също така, да съдейства за бързото възстановяване на транзитното движение по трасетата Алепо – Латакия и Алепо – Хама.

Президентът на Русия съобщи още, че се подготвят разговори и със сирийската страна. Но като цяло, ръководството на Сирийската арабска република е съгласно с такъв мирен начин на действие, при освобождаването на провинция Идлиб от всички видове терористи.

Какво всъщност постигна Владимир Путин на тези преговори? Трябва веднага да отбележим, че постигна много повече от очакваното. Руският президент сломи, неотстъпчивата в началото позиция на Ердоган, който искаше да се оставят на мира терористите в Идлиб.

След това, Владимир Путин наложи своето виждане, че всички терористични групировки в провинцията трябва да бъдат разоръжени, изведени от Идлиб и предадени на следствените органи. Което на практика означава пълна капитулация на ислямските джихадисти. И освобождаването на сирийската провинция без нито един изстрел.

Не на последно място, тези искания на Владимир Путин стабилизират обстановката в Идлиб, спират бомбардировките и носят мир на обикновените хора в региона и в Сирия като цяло. И което е важно за нас, европейците – няма да има нови вълни от мигранти, които да се насочват към нашите страни и градове.

И накрая, напук на САЩ и ЕС, мирният живот в Сирия продължава да се възстановява, след окончателното освобождаване на цяла Сирия от терористичните групировки, голяма част от които бяха създадени с помощта на САЩ и НАТО.

Ето така действа харизматичният руски президент. Умно, далновидно и твърдо – в интерес на Сирия, на Близкия Изток, на Европа и на цялото човечество. Затова всички народи го искат за свой президент.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Владимир Путин отново ПРЕГАЗИ Ердоган! Идлиб ще бъде ОСВОБОДЕН без нито един изстрел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *