Владимир Путин разкри има ли Украйна бъдеще и какво ще се случи там

Свят

Украйна няма бъдеще, а Русия има. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в разговор с военнослужещи след церемонията по връчването на златни звезди „Героите на Русия“:

„Те изчерпват всичко, нямат собствена база. Когато нямат собствена база, собствена идеология, собствена индустрия, собствени пари, нищо собствено, тогава нямат бъдеще. Но ние имаме.“

Фрагментът от разговора публикува журналистът от „Россия-1“ Павел Зарубин в своя канал в Телеграм.

Путин заяви още, че руските войски действат „все по-компетентно и по-компетентно“ в хода на действията на Стратегическите отбранителни сили, а руската отбранителна промишленост набира скорост.

За пореден път, обяснявайки причините за стартирането на специалната военна операция, Путин заяви, че „никога не бихме направили нещо подобно, ако не бяха започнали да унищожават Русия на нашите исторически територии“, визирайки действията на онези, които дойдоха на власт в Киев в резултат на преврата от 2014 г.

„Те започнаха да изселват хората оттам (от Донбас – бел. ред.). Да наричат руснаците „некоренна нация“ в Украйна – съвсем ли са си изгубили ума? Ако го кажем на народен език, с прости думи – напълно ли са се побъркали?“

Путин отново припомни срамния есенен епизод, когато в Канада „целият парламент се изправи и аплодира стария войник от СС“.

 

 

„А той е същият, който избиваше цивилни в Украйна, защото германците използваха за тази цел предимно националисти! И така, този войник от СС се изправи – и сегашният президент на Украйна се изправи. Въпреки че председателят на канадския парламент каза, че този човек се е сражавал срещу руснаците по време на войната. А кой се е сражавал срещу руснаците по време на Втората световна война? Фашистите!

Руският президент обвини канадците в показно „безпаметство“, като в същото време каза, че „той също се е сражавал срещу Канада“, визирайки есесовеца Гунка.

Путин е сигурен, че в действителност висшите ръководители в Европа и Америка много добре знаят кой срещу кого се е сражавал през Втората световна война, а ръководството на Украйна също го знае и президентът на Украйна го знае. Въпреки това всички се изправиха. И президентът на Украйна се изправи.

И го аплодира. Това не е ли проява на нацизъм? И в реалния живот се случва. Хората биват убивани по улиците. Те не само са идиоти, но и неонацисти. Какво имате да кажете срещу това? Съзнанието им е обърнато с главата надолу. Само и само да навредят на Русия…“ – обобщи Владимир Путин.

Източници: ТАСС, Телеграм, kp.ru

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *