Владимир Путин РАЗКРИ: Русия може да помогне само на тези, които…

България отблизо

Русия не е пожарна команда, ние не можем всички поред да спасяваме. Това зависи не само от нас, а от самите държави. Но можем да помогнем на тези страни, чиито правителства поискат официално нашата помощ.

Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с австрийския си колега Александър ван дер Белен в Сочи, информират руски медии.

В същото време руският лидер отбеляза, че опитите на САЩ да рекетират Европа за пари, поражда само все по-засилваща се неприязън към Вашингтон. И това се изразява във факта, че дори бившите приятели на САЩ, вече бягат от тях.

„Що се отнася до опитите на нашите американски партньори да унищожат някои споразумения, тези или онези проекти – ние говорим за „Северен поток“ 2 и някои други проекти, многократно повторихме и искаме да кажем пак: действително има опити за нелоялна конкуренция, под претекста на различни политически причини“, отбеляза Путин.

В същото време руският лидер подчерта, че Москва и Вашингтон споделят много интереси, включително и в икономическата сфера.

„Вчера вече казах, че САЩ са най-големият производител на петрол и ние трябва да помислим как да влияем на световния енергиен пазар“, каза президентът на Русия.

Руският президент изрази надежда, че европейските компании, които са част от „Северен поток“ 2, ще осъзнаят отговорността си. Той подчерта, че Москва е готова напълно да завърши проекта.

Докато Владимир Путин повтори, че „Северен поток“ 2 отговаря на интересите на Европа, Александър Белен потвърди ангажиментите на Австрия към проекта и подчерта, че базираната във Виена петролна и газова компания OMV няма намерение да се оттегля.

Държавният глава на Русия коментира и ядреното споразумение с Иран. Той не смята, че е правилно Ислямската република да се оттегли от сделката, защото незабавно ще бъде обвинена, че е убила споразумението, макар че САЩ са провокаторите.

Накрая Владимир Путин разкри, цитиран от news.bg, че може да се срещне с американския президент Доналд Тръмп в кулоарите на Г-20 в Япония през следващия месец. Според него възобновяването на диалога между Русия и САЩ зависи от Вашингтон, тъй като Москва е открита за контакти. Той е убеден, че двете държави трябва да пристъпят към преговори за удължаване на Договора за съкращаване на стратегическите настъпателни оръжия, който изтича през 2021 г.

Въпросът е какво чака още Борисов, че не е поискал помощ от Русия, за да се измъкнем от капана на рекета, който ни наложиха САЩ и ЕС. Те спират жизнено важните за България енергийни проекти като АЕЦ „Белене“, Южен поток и Бургас – Александруполис, без да се съобразяват с факта, че нашата държава ще загине без тях. Защото блоковете на АЕЦ „Козлодуй“ вече изчерпват ресурса си. Топлоелектрическите централи ще бъдат затворени от ЕС. Значи няма да имаме ток. 

Ако Борисов продължава да притиска Лукойл Нефтохим Бургас, руснаците може да изнесат производството в Сърбия или другаде. И тогава няма да имаме и бензин. Турски поток може да бъде спрян, като Южен поток, пак от същия Борисов и неговите началници. Тогава пък няма да имаме природен газ. 

При това положение какво ще прави Борисов?! Защото държавата ще фалира, а той ще бъде изправен пред съда. Затова, ако не за спасението на българския народ, поне да помисли за собственото си спасение. И веднага да целува ръка на Владимир Путин и да моли за помощ. Защото иначе жална му майка.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Владимир Путин РАЗКРИ: Русия може да помогне само на тези, които…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *