ВМРО скача на Борисов, заради министър Димов?! Заплашено ли е управлението на ГЕРБ?!

България отблизо

С водната криза в Перник, на практика е ударено много силно ВМРО – министър Нено Димов е от тяхната квота.

ВМРО доста здраво държи в момента ключа към управленската коалиция, но заради ареста на Нено Димов, в момента доста сериозно се разклаща самочувствието на ВМРО, че може да държи ключа на управлението.

Мисля, че засега коалицията не е заплашена, докато нещата не се изяснят, а това ще е дълго време: резки движения няма да има, но оттук-нататък всеки ден бройте предизборна кампания за ВМРО – всеки ден.

Така политическият психолог проф. Антоанета Христова оцени в „Денят на живо с Наделина Анева“ по Канал 3 последиците от водната криза в Перник с оглед на предприетите проверки от специализираната прокуратура и задържането за 24 часа на министър Нено Димов.

„Смятам, че много сериозни доказателства за вина на министъра трябва да се намерят, а ако не се открият, ВМРО много трудно ще отстъпи от подкрепата си за министър Ненов. Но в противен случай ВМРО няма и да има очи да предложи ново име – объркани са, допускам, притеснени са, опитват се и те да се ориентират в ситуацията, така е с всеки човек.
В момента управленската формула ГЕРБ-ОП едва ли може да бъде заплашена, защото няма да има добър резултат за никого при евентуално разваляне на отношенията между ГЕРБ и ВМРО.
Но все пак допускам, че ГЕРБ малко по-късно ще остане в правителство на малцинството, ако отношенията с ВМРО не продължат в достатъчно конструктивна посока – имаше търкания и в бюджета, и в сферата на средствата за финансиране на партии, и в поредица политики, в които има разминаване между двете политически партии.
Но интересът да продължават да управляват България без криза, в момента ги държи заедно. Може би в последната права преди изборите, ГЕРБ може да реши да остане да управлява в малцинство“, предположи проф. Христова с изрично уточнение, че към момента няма никаква информация за предприетите разследвания или предявени обвинения.
„Чакаме резултата от прокуратурата, разбирам защо премиерът Борисов каза „Изчакайте, и утре е ден“, и г-н Каракачанов чака, за да види доказателство по отношение на Министерството на околната среда и водите.
Мога да кажа, че и аз имам нужда от повече информация, министър Димов изглежда като сериозен човек, който не би влязъл в проблем, но нека да видим доказателствата на прокуратурата, и на тяхната база да има реакция, за да бъде тя истинска и почтена“, допълни проф. Христова./Източник blitz.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *