Внезапен УДАР: Русия отново изправи американците на нокти!

Свят

Най-новата система за противовъздушна отбрана С-500 „Прометей“ скоро ще бъде изпратена в руските военни части. Мощните и без аналог в света зенитно-ракетни комплекси ще поемат бойно дежурство в началото на следващата година. 

Това съобщи вицепремиерът на Русия Юрий Борисов на форума „Армия-2019“.

По думите на руския вицепремиер, министерството на отбраната е провело успешни тестове на новите и уникални противовъздушни зенитно-ракетни системи С-500. Министерството също така е взело решение за възможно най-бързото доставяне на тези нови въоръжения в бойните части на руската армия.

По такъв начин, отбеляза вицепремиерът, С-500 ще влязат на военна служба в руските зенитни части през следващата година, предаде РИА Новости.
В момента тестването на новата система за противовъздушна отбрана продължава. Министерството на отбраната продължава да пробва комплексите, докато не бъде достигнат техния оптимален боен режим на действие. Борисов подчерта, че С-500 няма никакви аналози в целия свят.

А ние си мислехме, че зенитно-ракетните комплекси С-500 са оръжия на бъдещето и не се знае кога ще могат да се използват за защита границите на Руската федерация. Оказва се, че много сме бъркали. Тези ракетни комплекси са вече готови. И могат да се използват без никакви проблеми.

Това поставя САЩ и НАТО в съвършено различна ситуация. Досега те можеха да таят някаква надежда, че някое от техните въоръжения може да проникна на територията на Руската федерация. Но при наличието на уникалните С-500 такава възможност вече е напълно изключена. Американците повече няма да припарят до Русия, колкото и да им се иска, и колкото и военни бази да правят около границите на РФ.

Тоест, когато Владимир Путин предупреждаваше Запада, че Русия вече има на разположение свръхмощни ракетни комплекси и много други нови оръжия, които ще попарят всякакви мераци за водене на реални бойни действия с Руската федерация. Защото, ако Западът се осмели да направи нещо такова, това означава неминуемо унищожение на всеки, който се опита да проникне на свещената руска земя.

И това не са само приказки, а самата страшна за Запада реалност. Затова, по-добре Пентагонът да излиза в пенсия. А американските политици да побързат да се разберат с Русия. Докато не са изтървали влака.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *