Володин: Европейци и американци не искат да плащат за военната политика на лидерите си!

Свят

„Американците и европейците започнаха да изразяват ясно и твърдо своята позиция относно събитията в Украйна. Те не са готови да плащат от джоба си за политиката на война в навечерието на зимата“.

 

Това заяви председателят на Държавната дума/руският парламент/ Вячеслав Володин.

Володин отбелязва, че на първо място въоръжените сили на Украйна не са оправдали очакванията на Вашингтон и Брюксел.

„Зеленски обеща победа. Резултатът разочарова западните спонсори“, пише Володин.

Второ, твърди политикът, вътрешнополитическата ситуация в САЩ и Европейския съюз, която пращи от кризи, удрящи хората право в джоба, принуждава техните народи да реагират с протести и демонстрации.

На всичко отгоре, Западът не иска да носи отговорност за поражението в Украйна, затова заявява, че сега преговорният процес щял да зависи от президента на страната Владимир Зеленски, без да казват от кого зависи самия Зеленски, подчерта председателят на Държавната дума Вячеслав Володин.

„Нова реторика прозвуча от Вашингтон и Брюксел: въпросът за преговорите за мирно уреждане на Украйна зависели изцяло от Зеленски. Преди това те настояваха за обратното. Те казаха, че конфликтът трябва да се реши на бойното поле. Най-накрая трябва да се уточнят какво точно искат, дали война или мир “, стана ясно от това, което Володин написа в понеделник в своя канал в Telegram.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *