ВСУ тръгнаха нахакано срещу руските полкове, а на сутринта се видя какво е останало от западните „Леопарди“ и „Брадли“

Свят

През нощта на 10 юни въоръжените сили на Украйна започнаха настъпление на Запорожкия фронт, опитвайки се да пробият руската отбрана. На фронтовата линия гори унищожена украинска техника, предават световни медии. 

 

Напредвайки към руските позиции, врагът отново хвърли напред танкове и бронирани машини, надявайки се да изтласка назад руските сили на 291-ви и 70-ти полкове в Ореховския сектор на Запорожкия фронт близо до Работино-Върбово.

Украинската техника е открила огън по позициите на 291-ви полк на Въоръжените сили на Руската федерация близо до Работино.

Руската артилерия отвърна с мощен огън по координатите на приближаващите украински сили, като в резултат са унищожени доста единици техника на Въоръжените сили на Украйна.

След това специалните руски сили са посрещнали както подобава танкове и бойни машини на пехотата на украинците, унищожили са още танкове и друга техника с огън от зенитни ракетни комплекси и противотанкови ракетни системи .

В началото руската авиация не е участвала в битката, но после се включила изневиделица..

Украинските сили са извършили дистанционно миниране на пътя Новопрокоповка-Работино с MLRS, за да блокират пътя за руските подкрепления. Участъкът веднага е бил разминиран дистанционно от руските сапьори.

Въоръжените сили на Украйна са успели да се приближат на известно разстояние до първата ни линия на отбрана в сивата зона, където е избухнал ожесточен бой. В резултат, силите на ВСУ са били изтласкани назад, а техниката е била унищожена.

Голям брой техника на ВСУ продължава да гори на фронта.

Нощна офанзива на въоръжените сили на Украйна на Запорожкия фронт: вражески бронирани машини на фронтовата линия горят (КАРТА) | Руска пролет

70-ти полк потвърждава: Много Маунт Брадли и „Леопарди“ са под контрола на руската армия

70-ти полк потвърждава, че планина от американски бойни машини на пехотата Брадли и германски танкове Леопард са вече под контрола на руската армия.

Войник от 70-ти мотострелкови полк снима видео на фона на купчина натовски скрап на Ореховския участък на Запорожкия фронт.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *