ВТОРИЯТ отговор на Владимир Путин УНИЩОЖАВА хегемонията на Запада! Вижте как! Фактите са ШОКИРАЩИ!

Свят

От известно време някои западно ориентирани руски медии се надпреварват да обвиняват Владимир Путин, че не бил отговорил „достойно“ на американската атака срещу Сирия.

Натрупват се всевъзможни „теории“, кои от кои по-нелепи и фантастични. Че Владимир Путин се бил договорил със Запада. И им бил „разрешил“ да атакуват Сирия. А ударите на САЩ и коалиция били насочени към унищожаването на доказателствата, че в сирийския град Дума не е имало химическа атака. И други такива.

Но основното обвинение е по линията „Русия каза, че ако американците атакуват Дамаск, ще има отговор и ще бъдат унищожавани не само ракетите, но и корабите, и базите, от които те са изстреляни“. Такъв „отговор“ обаче нямало. И Русия била загубила лицето си.

Ще кажа искрено, че по-нелепи обвинения от тези не бях срещал досега. Въпреки това, разбирам болката и гнева на честните руски патриоти, които възприемат привидното бездействие на Русия по време на атаката срещу Дамаск, като унижение за великата славянска страна.

Искам да ги успокоя обаче, че такова „унижение“ няма и изобщо не е имало. Унижението е изцяло за САЩ и неговите западни партньори.

Защо мисля така? Ами всичко е много просто. Изявлението на руския Генерален щаб, че всички ракети, които летят към Сирия ще бъдат свалени заедно с обектите, от които са излетели, имаше две цели. Първо, да предотврати незаконното и неморално нападение на САЩ срещу суверенна Сирия. И второ, да покаже на сирийците, на хората в Близкия Изток и света, че руският президент Владимир Путин не се е договарял по никакъв начин със Запада. И не е давал „разрешение“ за бомбардирането на Сирия.

Другото обвинение, че САЩ са бомбардирали Сирия, за да прикрият, че не е имало химическа атака от страна на Башар Асад, също звучи съвсем неубедително. И то по простата причина, че САЩ, Великобритания и Франция изговориха толкова неверни неща във връзка с аферата „Скрипал“, че едва ли ще им направи впечатление, ако Русия покаже, че не е имало химическа атака в предградието на Дамаск. Те просто ще кажат, че РФ опитва да защити своя съюзник Асад. И с това щеше да приключи.

Следователно атаката на Запада е имала съвсем друга цел. И тази необявена цел е била именно да провокира руския президент, на свой ред, да атакува корабите и базите на САЩ и Великобритания. И да избие няколко стотици или няколко хиляди американски войници, намиращи се в тях. Но дори да имаше много по-малко жертви при евентуален отговор на Русия, те щяха да са достатъчни, за да се разгори нова вакханалия за демонизиране на Путин и Русия. Нашите ракети, щеше да вие западната преса, не убиха нито един човек в Сирия, а Путин и Русия унищожиха десетки, стотици или хиляди достойни американски войници. Трябва да им отмъстим и т.н.

И ако досега обвиненията на САЩ, че Путин и Русия са чудовища и демони, нямаха никакви основания, то след евентуална и много желана от САЩ и съюзници, руска атака срещу техните кораби и бази, Западът щеше да разполага с реални доказателства за „чудовищните престъпления срещу САЩ и човечеството“ на Путин и Русия. И манипулацията на световното обществено мнение щеше да позволи на янките да тръгнат на „свещена“ война срещу Русия като носители на „доброто и справедливостта“.

Само че изключителният стратег и тактик Владимир Путин усети тази коварна цел. И измъкна килимчето изпод краката на янките. Които вече предвкусваха как ще се нахвърлят срещу Русия с медии и с войски.

Ако руският президент бе отговорил на удара с удар, щеше да се разгори нова, по-голяма конфронтация в Сирия. Щеше да има нови удари и много жертви и от двете страни. Но този път битката и жертвите, според Запада, щяха да бъдат не по тяхна вина. А по вина на „чудовището“ Путин. И на „зловеща“ Русия. Така щяха да мислят и много от хората на Запад.

Но има ли значение какво ще мислят те? Уверявам ви, че има много голямо значение. От общественото мнение зависи и боеспособността на армията. Ако хората виждат, че нападат Русия, която не е агресор, боеспособността на натовските армии ще е близка до нулата. Каквато е сега. Защото хората не искат да се бият срещу държава, която не ги напада. И не искат да умират, за да пълнят джобовете на своите думбази.

Миротворецът Путин побеждава като най-напред печели сърцата и умовете на хората. Както беше и през Втората световна война. СССР беше силата на доброто. И заедно със Съветския съюз в партизанска война срещу хитлеризма, влязоха народите на цяла Европа. Така е и сега. Народите от цял свят се борят срещу новите агресори и войнолюбци в лицето на самозабравилите се западни „елити“.

А що се отнася до ударите, Владимир Путин отговори на западната атака срещу Сирия. И то не един път, а два пъти.

Първият път, отговори като свали повече от две трети от прословутите западни крилати ракети. За сравнение, миналата година до сирийската авиобаза „Шайрат“ долетяха 38% от изстреляните щатски ракети. Тази година само 18% от ракетите на янките долетяха до своите цели. А при евентуален трети удар, със сигурност нито една щатска ракета няма да падне на територията на Сирия.

Това е и вторият отговор на изключителния стратег и миротворец Владимир Путин. Веднага след нападението на САЩ, той постави на руското правителство две задачи. Първата, да се прогонят и унищожат час по-скоро всички остатъци от платените западни терористични групировки в Сирия.

И втората задача бе, да се укрепи още повече отбранителната способност на сирийската държава. Тоест, да се превърне Сирия в непробиваем бастион, през който Западът не може да проникне нито в Сирия, нито в Близкия Изток.

И по този начин САЩ да бъдат прогонени напълно както от Сирия, така и от целия Близък Изток. Ако това стане, то ще бъде краят на хегемонията на САЩ и Запада над света. А Владимир Путин и Русия отново ще бъдат победители на световното зло.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “ВТОРИЯТ отговор на Владимир Путин УНИЩОЖАВА хегемонията на Запада! Вижте как! Фактите са ШОКИРАЩИ!

  1. Възхитен и трогнат съм от изключителната любов към човечеството на руският ръководител смелият и самоотвержено Владимир Владимирович.Признавам го за мой брат. БЛАГОДАРЯ!!!

  2. Поздравления за анализа на Македонски-точен и обективен!

  3. Да, приятно е да знаеш тези неща, а каква е цената им, не в рубли или евро, а в човешки страдания? Какъв е нашият принос за победата над алчните ? Демокрация, доказано, под диктовката на САЩ няма и за това общественото или народно мнение няма значение. Какво правим и как да го направим, за да спрем хегемонията на алчните ? Това е истинският въпрос, но ги няма Ботев, Левски, Ленин, Пиночет….

  4. Присъствието на Русия в Сирия има 3 причини. Първо, Русия беше помолена за помощ, на която не можеше да откаже. Второ, участието на Русия във военните действия респектира Запада със своето съвременно оръжие и боен дух на личния състав. И трето, но на първо място по значимост, моралния ефект. Русия трупа рейтинг в света, като държава защитаваща справедливостта в света. Това се показа в последните президентски избори в Русия. Изборната активност в чужбина беше с около 10% по-голяма отколкото в Русия.

  5. Така е. Ако Русия беше отговорила на удара, щеше да даде основания за следващи, още по-ожесточени нападки и повод за ескалация. Много мъдро Президента Путин и екипът му не се вързаха на провокацията. И пак да си кажем: за пореден път Путин спасява мира на планетата. Велик е! Благодаря, Иво, за точния анализ 🙂 Жив и здрав!

  6. Велик политик е Путин! Наистина ВЕЛИК! Русия още веднъж показа на света как да се защитава митът, като помагаш на всяка държава сама да защитава суверенитета си. За разлика от САЩ, които налагат мира със сила, с помощта на войни! Подходът на Путин е изключително демократичен, за разлика от този на САЩ, който е типично тоталитарен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *