Възмездието ги застигна: Унищожиха леговището на батальон „Азов“

Свят

Руските военнослужещи в хода на изпълнение на задачите на „специалната военна операция“ поразиха леговището на бойците от батальон „Азов“ и две позиции на украински радиолокационни станции. 

Това съобщи ръководителят на пресцентъра на група „Юг“ Вадим Астафиев, цитиран от чуждестранни медии.

„Ракетните подразделения на Южната група войски атакуваха района на възстановяване на боеспособността на 93-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна и пункта за временно дислоциране на бойци на националистическия батальон „Азов“ в района на ​селището Новониколаевка. Възмездието за убийствата в Донбас ги застигна“, се казва в изявление на Министерството на отбраната.

Освен това войските извършиха огневи удари по пунктовете за временно дислоциране на 53-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Очеретин и на 24-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Дзержинск. Под удар беше и пунктът за временна дислокация на трета отделна танкова бригада от Въоръжените сили на Украйна в района на Орловка. В резултат на това са унищожени три склада с боеприпаси, значително количество жива сила, въоръжение и военна техника.

По-рано основателят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин заяви, че украинските войски ще започнат контранастъпление преди 15 май. В същото време на фронта изтекоха данни за преминаването на въоръжените сили на Украйна в атака на 5 май. Според тези данни въоръжените сили на Украйна ще формират осем ударни юмрука и ще подготвят укрепителна база в Днепър, която ще снабдява групировките, постигнали успех.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *