Изненада за САЩ: Русия създаде мощно лекарство против коронавируса!

Свят

В Русия вече успешно е пуснато първото и най-мощно лекарство за лечение на  коронавирус.

Руска научна лаборатория, под наблюдението на президента Владимир Путин, е успяла да изобрети лекарството и да създаде сложният производствен процес, само за два месеца. Пилотната партида, изпратена до болниците, вече е доказала своята ефективност. Пациентите, приемащи лекарството, се възстановяват два пъти по-бързо.

Две седмици сложни химични реакции – и ето, тя е готова – субстанцията за лекарството срещу коронавирус. Само японците са имали субстанция за такова лекарство, но те не са дали на никоя държава нито самото вещество, нито химическата му формула. 

Но, това разбира се, не може да спре мощната руска наука. Само за два месеца учените успяват да изобретят лекарството, да открият местна суровина за производство и да организират производствения процес.

На такива „чудеса“ е способна само Русия.

Експериментална партида от руското лекарство, наречено „Авифавир” е била пусната в края на април. След проверка за сигурност, лекарството е изпратено за клинични изпитания в няколко болници. Четиридесет пациенти с умерена тежест на заболяването, са се съгласили да участват в експериментите. Лекарите вече потвърждават ефекта на лекарството.

Това лекарство е много ефективно при пациенти, които“ хващаме „в лека и средна степен на заболяването. Симптомите и размерът на пневмонията веднага намаляват. Разбира се, препаратът лекува и тежките случаи, макар и малко по-бавно“, казва Никита Ломакин, главен кардиолог в Централната клинична болница към Президентската администрация на Руската федерация.

Олга Сорокина е една от първите, които се съгласили да приемат Авифавир.Попаднах в болницата с температура над 40 градуса и пневмония. Още от първия ден започнаха да ми дават това лекарство, на третия ден стана по-добре. Някак си се доверих на лекарите и всъщност не се притесних, че приемам нерегистрирано лекарство“, разказва Олга.

На третия ден температурата на повечето пациенти се връща в норма. На петия ден – тестът вече е отрицателен.

„В сравнение с американския Ремдизивир, който намалява средната продължителност на заболяването от 15 дни до 11 дни, виждаме, че при нас има 2-кратно намаляване продължителността на заболяването. Това е наистина уникално лекарство и има много по-малка токсичност върху сърдечната система и бъбреците “, казва Кирил Дмитриев, генерален директор на Руския фонд за директни инвестиции.

Таблетките ще се използват и във втората фаза на клиничните изследвания. Лекарствата ще бъдат изпратени в 30 клиники в 9 региона на страната. Други 270 пациенти ще приемат новото лекарство. Лекарите определят оптималната дозировка.

„Всъщност, препаратът предотвратява делението на вируса вътре в клетката. Затова вирусът не може да започне масово убиване на клетки, и така разпространението му в организма се ликвидира“, обяснява Андрей Иващенко, председател на съвета на директорите на групата компании „Химрар“.

Клиничните изследвания ще приключат след две седмици, но масовото производство вече е започнало.

„Ще има само три държави, които притежават мощни лекарства срещу коронавирус: Русия, Япония и САЩ. но най-мощно е руското. И което е още по-важно, благодарение на съвместната дейност с Министерството на здравеопазването, ние успяхме да произведем и одобрим това лекарство много бързо“, завършва Кирил Дмитриев.

Авифавир ще влезе в болниците по инфекциозни заболявания още през юни.

/Източник е уважаваната руска информационна агенция vesti.ru/

Tagged

1 thought on “Изненада за САЩ: Русия създаде мощно лекарство против коронавируса!

  1. Дано да е истина
    Иначе “Съветският тон най тежък а пък метъра най дълъг”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *