Възмутително безхаберие: Българските моряци от „Царевна“ се молят на ДНР за помощ!

Свят

Българските моряци от „Царевна“ получиха хуманитарна помощ от външното министерство на Донецката народна република (ДНР), съобщи ведомството в канала си в Телеграм, цитирано от Гласове.

„На 11 май Министерството на външните работи на ДНР получи молба от българските граждани, останали в Мариупол, за съдействие за доставка на вода, храна и стоки от първа необходимост. Незабавно се справихме с това искане и днес, два дни след получаването му, доставихме всичко необходимо на борда“, се казва в съобщението.

 

Днес представители на Министерството на външните работи на ДНР са предали хуманитарна помощ на българските моряци на товарния кораб „Царевна“, който е закотвен в пристанището на Мариупол.

„Фактът, че българското правителство буквално е изоставило своите моряци на произвола на съдбата, е не просто объркващ, а направо възмутителен за позицията на страната. Многократно се опитвахме да се свържем с българското външно министерство, за да обсъдим подробностите по евакуацията на моряците, но тези опити не доведоха до конструктивни резултати.

Ние пък ще кажем, че гузното българско министерство не е имало очи да отговори на ДНР, защото многократно наричаха Русия агресор, а ДНР сепаратисти. А те са руски хора, наши братя, които се борят за оцеляването си срещу силата на целия Запад.

От своя страна Министерството на външните работи на ДНР, заедно със съответните министерства и ведомства на републиката и Русия, ще продължи да предприема конкретни стъпки, за да гарантира, че на чуждестранните моряци е предоставено всичко необходимо и че те ще могат да се завърнат безопасно у дома възможно най-скоро“.

В съобщението си в „Телеграм“ външното министерство на ДНР публикува и репортаж на телевизионния канал НТВ, чийто снимачен екип е посетил морското пристанище в Мариупол и е разговарял с чуждестранните моряци там.

Външното министерство на ДНР припомня, че 15 членове на екипажа на „Царевна“ бяха евакуирани по-рано и бяха транспортирани безопасно до родината си. От съображения за сигурност обаче на борда остават още петима моряци, включително капитанът на кораба.

Tagged

1 thought on “Възмутително безхаберие: Българските моряци от „Царевна“ се молят на ДНР за помощ!

  1. ДОМУЗА ДА ПРАТИ РУБЛИ И ДА НАХРАНИ ЕКИПАЖА!!!! каза:

    ДА СЕ МОЛЯТ НА ДОМУЗА!!! КОРАБА Е СОБСТВЕНОСТ НА ДОМУЗА ДЕТО РАЗБОЙКО МУ ОПРОСТИ 56 МИЛИОНА ПАРА. КОРАБА Е ПОД МАЛТИЙСКИ ФЛАГ, ДА ГО ПРОДАДАТ ЗА НЕКАКВА СУМА И ДА СЕ ПРИБИРАТ. БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА НЯМА КАСАТЕЛСТВО КЪМ КОРАБА И ЕКИПАЖА МУ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *