„Възраждане“ готови да подкрепят кабинет, но с…референдум

България отблизо
 

Референдум за приемането на еврото у нас може да се окаже разменна монета при подкрепа за правителство от страна на “Възраждане”. Това стана ясно след брифинг пред медиите, даден от формацията на Костадин Костадинов.

Партията е категорично против замяната на лева с еврото и поиска да се организира национално допитване. Чуват се обаче много гласове против, а освен това според анализатори референдум е лоша идея, още повече, че идва на финалната права.

 

Досега “Възраждане” даде заявка, че няма да подкрепи никакъв кабинет, освен ако не получи мандат за съставяне на правителство. Костадинов неведнъж е казвал, че единственият кабинет, който партията му би подкрепила, е такъв на “Възраждане”. Сега обаче изглежда настроенията са различни.

 

„Всичко е възможно, нека да видим какво ще направят останалите“, посочи Костадинов в отговор на въпрос колко е възможно референдумът за еврото да се превърне в бартер за подкрепа на правителство.

 

Костадинов припомни, че от БСП вече са отказали да подкрепят “Възраждане” за инициирането на национално допитване по въпроса със замяната на българския лев.

„Възраждане“ очакват да видят какво БСП ще постигнат на срещите си с партиите за бюджет и едва след това от формацията биха могли да предложат промени.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *