В знак на съпричастност: Българи обсипаха с цветя Посолството на Русия в София

България отблизо

Българи обсипаха Посолството на Русия с цветя и запалиха свещи в памет на жертвите в чудовищния атентат, който отне живота стотици невинни хора, сред тях и деца…

Получаваме стотици писма и съобщения от неравнодушни български граждани и руски сънародници в България, изразяващи чувства на солидарност с народа на Русия в този трагичен момент.

Поднесени са цветя и свещи в дипломатическата мисия в знак на скръб за жертвите на чудовищния терористичен акт, извършен вчера в Крокус Сити Хол в Москва. Искрено сме благодарни на всички, които не останаха безразлични към ужасната трагедия и споделят тази скръб с нас- написаха от Посолството на Русия у нас.

 

Българи обсипаха с цветя и плюшени играчки Посолството на Русия в София в знак на съпричастност във връзка с чудовищния атентат

Българи обсипаха с цветя и плюшени играчки Посолството на Русия в София в знак на съпричастност във връзка с чудовищния атентат
„Всички изпълнители, организатори и поръчители на това престъпление ще понесат справедливо и неизбежно наказание. Които и да са те, който и да ги ръководи. Повтарям: ние ще установим и накажем всички, които стоят зад терористите, които са подготвили това зверство, това нападение срещу Русия, срещу нашия народ“.

Владимир Путин подчерта, че Русия е изправена не просто пред внимателно, цинично планирана терористична атака, а пред подготвено и организирано масово убийство на мирни, беззащитни хора. Престъпниците „хладнокръвно и целенасочено са отишли ​​да убиват, да стрелят от упор“ граждани на Руската
Федерация и техните деца.

„Както някога нацистите, които извършиха кланета в окупираните територии, те решиха да организират показна екзекуция, кървав акт на сплашване“.

Руският лидер акцентира върху факта, че терористите, убийците, нечовеците, „които нямат и не могат да имат националност, ги чака една незавидна съдба – възмездие и забвение“.

„Нашият общ дълг сега, нашите другари от фронта, всички граждани на страната е да бъдем заедно в един строй. <…> Русия неведнъж е преминавала през най-трудните, понякога непоносими изпитания, но е ставала още по-силна. Така ще бъде и сега“, каза Владимир Путин.

Припомняме, че по-рано бившият аналитичен специалист на ЦРУ Лари Джонсън изрази мнение, че бързото оправдаване на Вашингтон за непричастността на Украйна в терористичната атака в Крокус край Москва допълнително показва вината на Киев в терористичния акт.
Терористичният акт в концертната зала «Крокус Сити Хол» беше извършен на 22 март 2024 г. около 20:00 часа московско време в Красногорск. Атаката беше придружена от масова стрелба и взривове: четирима нападатели откриха огън по хората в сградата, убивайки най-малко 133 невинни (включително три деца) и ранявайки повече от 145 души. Също по време на терористичната атака беше подпалена сградата на залата. Чуха се две експлозии
Руското външно министерство официално квалифицира инцидента като „терористична атака“. Атаката е най-голямата терористична атака в руската история, на второ място след терористичната атака в Беслан през 2004 г. по отношение на броя на жертвите. Президентът на Русия Владимир Путин обяви 24 март за ден на национален траур.

Tagged

2 thoughts on “В знак на съпричастност: Българи обсипаха с цветя Посолството на Русия в София

  1. Бързото оправдаване показва вината на краварите и британците.

  2. Русия ние сме с вас обичаме ви навеки.Позор за убийците ще ви бъде отмъстено за всичко което правите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *