Радев с тежки думи към новото правителство: Спечелихте за сметка на измамените избиратели. Не предавайте България!

България отблизо

Новото правителство предаде избирателите си. ПП съсипаха държавата. Това заяви президентът Румен Радев минути преди да бъде гласуван кабинетът „Денков-Габриел“. 

„Г-н Борисов им подарява държавната власт. Пишеха, че ГЕРБ са мафията и трябва да бъдат изтрити от политическата сцена, а днес споделят отговорност с тях. Днес те просят от него одобрение и просят точно някакво спасение, така че да се гарантират във властта. Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията“, каза той.

„Надявам се новото правителство да не предава интересите на българските граждани така, както лидерите на тази коалиция предадоха своите избиратели. Тепърва ще има да осмисляме акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите, а изборите са основата на демокрацията.

Помните как Бойко Борисов убеждаваше да се гласува за него, защото „Продължаваме промяната“ са съсипали държавата и ако се допуснат до властта, те ще я довършат. Днес Борисов им подарява цялата власт. Спомняте си как „Продължаваме промяната“ бяха окупирали социалните мрежи, за да убеждават, че ГЕРБ са мафия и трябва да бъдат изтрити от българската политика. Днес те споделят властта си с ГЕРБ. Помните как „Демократична България“ поведоха българските граждани на кръстоносен поход срещу задкулисието и олигархията. Днес те просят от него одобрение и просят някакво спасение, така че да си гарантират властта, тяхната благословия по-точно. Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията.

Политиката не е само интереси и математика за формирането на мнозинство. Тя е преди всичко ценности. И гласуването днес ще покаже дали народните представители от тези партии, дали всички те са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи“, каза президентът на влизане в парламента.

 

„Политиката не е само интереси и математика за формиране на мнозинство. Преди всичко е ценности. Гласуването днес ще покаже дали народните представители от тези партии имат достойнство или са приели да бъдат редови гласуващи“, заключи президентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *