В САЩ и Великобритания СТАВА нещо СТРАШНО! Последиците са НЕПРЕДВИДИМИ! Вижте ТУК!

Свят

Вчера „Вашингтон пост“ съобщи, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е уволнил държавния секетар Рекс Тилърсън. Причината била „разногласия“ по ядрената програма на Иран.

Досегашният директор на ЦРУ Майк Помпео ще е новият държавен секретар. Откъдето и да погледнем тази смяна, тя на практика означава поемане на по агресивен курс на САЩ спрямо Русия. И то поради простата причина, че навремето Тилърсън бе назначен от Тръмп, за да подчертае благоразположението си към Русия, понеже бившият държавен секретар  имаше сериозни бизнес връзки с големи руски компании.

Майкъл Помпео, обаче е известен с радикалното си отношение към руската държава. Също като своя колега, директора на Пентагона Джеймс Матис, когото самите американци наричат „бясното куче“. Отдавна е известно, че позицията на Матис спрямо Русия също е радикална и непримирима.

На фона на тази рязка промяна на американската политика спрямо техния главен геополитически съперник Русия, идват и изсмуканите от пръстите обвинения на английския премиер Тереза Мей срещу руската държава.

Без да представи съвършено никакви доказателства, Тереза Мей обвини Русия, че е отровила бившия двоен агент на Главно разузнавателно управление Сергей Скрипал и дъщеря му. Това „руско“ „покушение“, според Лондон, което било извършено на английска земя, поставяло под заплаха живота на мирните граждани в Англия.

Затова Тереза Мей, в абсолютно несъответствие с дипломатическия протокол постави на Русия 24 часов ултиматум. През това време руското външно министерство трябвало да отговори на множеството въпроси около отравянето на Скрипал. Понеже Великобритански „учени“ считали, че бившия шпионин Скрипал и дъщеря му били отровени с химическо вещество, което се разработвало само в Русия. И чието име било „Новичок“.

В същото време българската разследваща журналистка Диляна Гайтанджиева, която неотдавна публикува гръмко разследване около подготовката на САЩ за биологична война с Русия под прикритието на медицински центрове около границите на РФ, обърна внимание на един съществен факт.

Защо, попита тя, западните журналисти мълчат, че в околностите на мястото, където е бил отровен бившия шпионин, се намира Porton Down – военната химическа лаборатория на Великобритания? Същата химическа лаборатория бе обвинена за извършване на неоторизирани химически експерименти с хора.

По този повод Русия изиска проба от веществото, с което е бил отровен бившия шпионин и достъп до делото за отравянето на Скрипал. Само че не получи никакъв отговор от британския премиер по този въпрос.

Същите съмнения формулира и изданието Sky News. То задава въпроса, поради какви причини Русия е трябвало да се подложи на тази западна атака с инсценираното отравяне на бившия двоен агент Скрипал? И то само няколко дни преди президентските избори в Русия? И само стотина дни преди Световното първенство по футбол, което трябва да се проведе в няколко града на Руската федерация?

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече твърденията на Мей „цирково шоу“ и подчерта, че никой не може да поставя на Русия някакви ултиматуми. И че Москва не отговаря на подобни шоу програми.

Още повече, както отбелязва и Sky News, няма никаква логика Кремъл да се замесва в инцидент с отравяне в толкова неподходящо за него време. Следователно, обобщават авторите, това отравяне може да е инспирирано от западните специални служби. И след това да бъде вменено като вина на Русия и на руския президент Владимир Путин.

Това със сигурност е поредният опит на Запада да осуети преизбирането на Владимир Путин за следващ президентски мандат. Един опит, който по начало е обречен на неуспех. Поради простата причина, че руските граждани са настроени твърде скептично по отношение на това, което чуват от западната пропаганда по адрес на своя президент. Още повече, британската полиция вече търси бъдеща свекърва, която не искала да жени сина си за дъщерята на предателя и бивш шпионин Сергей Скрипал.

Има и още нещо. Много по-опасно. Тези съвместни действия на Вашингтон и Лондон са опасен опит да настроят общественото мнение на хората от държавите в Европа и Америка срещу Русия, руския народ и руския президент Владимир Путин.

Защото може да се очаква, че формирането на подобни негативни нагласи  са част от по-широка подготовка за започване на война срещу Русия, с негласното използване на  биологично, бактериологично, конвенционално, а защо не и тактическо ядрено оръжие.

Затова светът отново е изправен от неуравновесените западни елити на ръба на страшна катастрофа. Бъдещето на планетата Земя виси на косъм. Понеже неистовото желание на Запада за световно господство започва все повече да избива на повърхността. И мрежата от лъжи вече не е в състояние дори да го прикрие поне малко.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

8 thoughts on “В САЩ и Великобритания СТАВА нещо СТРАШНО! Последиците са НЕПРЕДВИДИМИ! Вижте ТУК!

  1. Да, войната на Америка и Англия срещу Русия вече е много явна. За мен, (обикновеният човек) не е ясно защо така нареченият „световен елит“ вече не използва мозъчните си клетки! На всички е ясно, когато едно обвинение е скалъпено некадърно! Надявам се скоро да си получат заслуженото!!!

  2. За психоболните най-подходящото място е лудницата-под постоянен надзор.Понеже лудият не е в състояние да се самоосъзнае,това трябва да стане под принуда.Господ или извънземните имат средства за успокояване на страстите и елиминиране на подбудителите.

    1. И Господ и извънземните имат отговор, но не е един и същ. Извън земните са демоните на Дявола, който е във борба със Господа Исуса Христа. Господ Исус Христос е над всяка сила, власт и могъщество и много скоро ще изяви победата си и абсолютната Си власт. И тогава всички невярващи в Него, нечестиви и непочтени, ще си получат заслуженото вечно наказание.

  3. Коментарът е добър! Но до мащабна „гореща“ война едва ли ще се стигне… Русия все повече ще осъвършенствува оръжията си, и все повече ще повишава превъзходството си над САЩ и Великобритания… Русия и днес е в състояние да се справи сама и с двете противникови държави… А Китай е също зад гърба на русите… Янките са бесни, защото вече разбраха, че световната им хегемония приключи… Е, ще полаят, ще полаят и… ще си седнат на краварските дупета!

    1. Явно омаловажаваш заплахата от алчните и себични властитутки. За тях животът на 60 милиона или 6 милиарда жители на Земята не означава нищо! В името на бъдещето на Човечеството те трябва да бъдат … за винаги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *