Ген. Атанасов съзря заговор между президентството и руските шпиони

България отблизо
Президентството е накарало военното разузнаване да реагира и отговори на обвиненията за пробиви в някои служби. Военното разузнаване трябва да се занимава със събиране на информация извън страната. А не да се занимават с политически боричкания. Това заяви ген. Атанас Атанасов от ”Демократична България” в коментар за отговора на служба ”Военна информация” на твърденията на депутат Иво Мирчев за руско влияние по върховете на службите.

Необходимо създаването на цялостна система за лоялност в службите, за да се елиминира рискът от това да има работещи за чужди правителства в службите ни, допълни той пред Нова телевизия.

 

София е била център на шпионската дейност на Москва за целите Балкани, явно и сега продължава да е така, заяви Атанасов.

 

Когато говорим за изгонването на 70-те руски дипломати, някои от политическите сили, които казаха, че това е правилно, постъпиха лицемерно. Защото на председателския съвет знам как някои хора се държаха, какви им бяха тезите, а след това как се изкараха евроатлантици. Преди известно време на среща на върха на НАТО категорично бе посочено, че основния враг на НАТО е Русия. Т.е. всички членки на НАТО следва да ограничат руската зависимост и да се борят с руския шпионаж, коментира той.

 

БСП не пречат на депутинизацията и не бих отишъл по-нататък да се меся в техните работи и позициите, които приемат. Коалицията зад правителството в оставка имаше за основна задача борбата с корупцията в Борисовата държава, посочи той.

Той коментира и съставянето на управленска програма за 6 месеца: Трябва да се търси подкрепа за правителството сред депутатите в НС и това трябва да се прави публично. В противен случай ще имаме политическа дестабилизация за следващите шест месеца и да се пропуснат ползи за България, каза още Атанасов.

 

За да получим парите по Плана за възстановяване имаме много работа точно сега. Основното условие е да създадем добри условия за борба с корупцията у нас. Много е важно КПКОНПИ да заработи, защото през последната година не сме чули каквото и да било да е свършено, посочи той.

 

Ние от ДБ сме гърмени зайци, такъв тип съобщения за проверка на някакъв си договор на Лена Бориславова, те всеки ден започват проверки. На прокуратурата, както и на службите, не им е работа да се бъркат в политическите боричкания, но както е известно Прокуратурата симпатизира на статуквото, а именно управлението на Борисов и очаквам все повече да се намесва, прогнозира Атанасов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *