Ген. Атанас Атанасов: Бойко много иска да ни прегърне, но няма да му се случи

България отблизо
Инсталираха Вежди Рашидов, до него е Росен Желязков и Десислава Атанасова, и човекът от Банкя. Нагласата е, че отиваме на избори. Дано да има изненада. Важното е кой ще определя дневния ред. Това каза по БНТ ген. Атанас Атанасов – съпредседател на ДБ.

Той обяви свикване на извънредно заседание, но не обяви дневни яред, което е нарушение. Ние не знаем какви за извънредните обстоятелства. Появи се дневен ред за бюджета.

 

Всичко е в детайлите. Много са важни – кой ще определя дневният ред на това НС. Тези, които контролират този процес, ще искат да се разглеждат теми, които са важни за тях. В пленарна зала предложението за Вежди Рашидов бе направено от Корнелия Нинова. Видяхме и кой как гласува. Ние от ДБ гласувахме против, защото по този начин управлението на законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ.

 

Не сме обсъждали дали трябва да предложим  човек. Много иска Бойко да ни прегърне. Няма да му се случи това. Знае се, че който и да прегърне, си отива от политиката. Ние се борим за демонтиране на корупционния борисов режим. И няма да се спрем. Опитите да спекулации на ГЕРБ трябва да се разсейват ежедневно.

 

Войната в Украйна сложи тежки разделителни линии, Ние не можем да бъдем с БСП, защото войната промени живота.

На ход е ГЕРБ за реализиране на мандат. Не изключвам да се стигне до трети мандат, очертава се такава ситуация. ще видим на кого ще бъде даден той. не може да 1, 5 г. четири пъти да ходим на избори и да се чудим защо пада избирателната активност. Има непреодолими противоречия. тези, които смъкнаха правителството на Петков, искаха предсрочни избори, купиха си ги. Хайде да видим сега. Имаше брутално купуване на избори и държавата не противодействаше.

 

Има изобилие от факти за това как се купуваха гласове на терен. този път имаше имитация на противодействие. Служебният кабинет се занимава само с кадрови чистки. Подготвил съм питане към премиера за тази кадрова чистка във всички сектори.

Важната тема е хартиеното гласуване и не зная дали това не бе примамката, на който се хвана Корнелия Нинова. Всички, които избраха Вежди Рашидов не зная дали не се интересуват от “хартиената измама”.  В ДБ решихме, че не можем да подкрепим кабинет с ГЕРБ. Бихме подкрепили правителство на ПП, но при условие.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *