Георги Атанасов: Прокуратурата последната част от кварталната шайка, която която управляваше държавата!

България отблизо
В нашите условия, след като повече от десетилетия държавата бе управлявана като от квартална шайка и мафията около ГЕРБ пусна толкова много пипала, в момента 1000 дни толерантност на новото управление няма да стигнат. Толкова години ГЕРБ проникваше навсякъде през всички институции и бизнес клиентели и медии и така обхвана като паяжина страната, че тя не може да се разгради от тези момчета, които са в управлението в момента.

Това заяви в предаването „Алтернативата“ журналистът Георги Атанасов.

 

По думите му прокуратурата е била спирачка по аферата със строителството на АМ „Хемус“, защото държавното обвинение е „преторианска гвардия“ на ГЕРБ и Бойко Борисов.

 

„Тя е политически орган. Има и честни хора, но виждате историята с бившия финансов министър Владислав Горанов. Надявам се да излезе нещо по аферата “Хемус”. Само един начин има, при положение, че прокуратурата е преторианска гвардия на Борисов. В тази конфигурация със завладяна глава на прокуратурата, много калинки и хлебарки в службите и администрацията, разчистено може да бъде ако изпълнителната власт постъпи по начина, по който действа Рашков – първо удряш, пък после нека се оплакват“, посочи още Атанасов.

 

За схемите на АМ „Хемус“ Фрог вече написа, че бившият премиер Бойко Борисов и негови министри и зам.-министри от регионалното министерство, плюс още няколко човека от АПИ и „Автомагистрали“ са в предполагаемия списък на имена, които ще огласи пред вътрешния министър Бойко Рашков и главния прокурор Иван Гешев Борислав Колев. Колев е обвинен за пране на 53 млн лева, получени от него за АМ „Хемус“. До ФрогНюз достигна информация, че хора от кръга на бившия премиер вече се били разбрали да отричат каквото и да било участие, като в същото време обявят, че Колев е бил принуден да спомене техните имена. Атанасов смята, че това е напълно очаквано.

 

“Няма как някой да очаква, че мафията и нейните креатури ще пропеят. Ще се позовават на всички богове и светци, ще се жалват на Страсбург и Брюксел, ще бавят топката, защото това са едни много безконечни процедури, ще торпилират, ще взривяват мина след мина терена и ще чакат всичко да се върне по стария начин”, смята още Атанасов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *