Георги Гьоков: Правителството да си ходи, денонощно се тресe от скандали

България отблизо

„Нашата позиция е, че това правителство цялото трябва да си ходи – като се започне от министър Тагарев и може би някъде на по-заден план и министър Хинков”. Това заяви в „Офанзива с Любо Огнянов” бившият министър на труда и социалната политика и настоящ депутат от БСП Георги Гьоков. Според него, ако е имало проблем между Хинков и директора на „Пирогов”, то той е трябвало да бъде решен в съда, а не да се превръща в политически скандал.

„Денонощно се тресат скандали, няма решения в полза на хората. Единственото нещо, което се случва, е пазарене кой да овладее властта, кой да овладее регулаторите, кой да овладее ключовите позиции в държавата”, заяви Гьоков.

ава оценка Слаб 2, тъй като не се занимава с приоритетите на държавата, а напасва сглобката. „Към моята оценка ще се присъедини целият български народ”, заяви Гьоков.

Депутатът каза, че БСП няма яснота какви ще бъдат промените в Конституцията, кое ще отпадне и кое ще се приеме на второ четене. Във вторник БСП организира среща с конституционалисти, за да се чуе мнението на експертите. „Конституцията има някакви проблеми, явно в съдебната власт, защото няма доволен от съдебната система в България”, допълни Гьоков. Според него обаче това, което се предлага от управляващите, не е „читаво” и работещо. Той допълни, че от БСП обмислят и свои предложения за промени в основния закон.

 

 

Гьоков каза още, че в дневния ред на НС ежеседмично присъстват точки, които са свързани с решения за Украйна. За предоставянето на военна помощ депутатът попита кой решава коя техника е с отпаднала давност, за да бъде преотстъпена на Украйна.

За дерогацията Гьоков коментира, че решението за прекратяването ѝ е грешка. Ако държавата упражнява сериозен контрол и да търси сметка за високите цени, ще бъде по-добре, отколкото да се занимава с премахване на дерогацията, съзирам зад тези мераци по-други желания. Например – овладяването на „Лукойл” от „наши хора”, заяви Гьоков.

Според него Бюджет 2024 е „копи-пейст” на този от тази година, с корекции в минималната работна заплата, приети под натиска на БСП.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *